iMoodJournal

Psykisk ohälsa

iMoodJournal

iMoodJournal är en humördagbok, en app som speciellt är bra för de personer med bipolär sjukdom, eller om man bara vill hålla koll på humörsvängningar rent generellt. Man kunde få humördagböcker i pappersform av sin psyk ssk, men de är rätt gammaldags nu. Numera finns det appar som gör samma sak – håller reda på dina humörsvängningar. Och det är precis det iMoodJournal gör.

Du får på en skala från 1 – 10 (som är taggade med olika humör) rate ditt humör just den dagen, vid det tillfället. Du kan också ställa in att du får flera påminnelser om dagen för att få ännu mera koll, speciellt om du upplever att ditt humör skiftar snabbt.

Jag har använt iMoodJournal i lite över en månad (grafen ovan är mitt humör mellan 21/1 – 13/3) och det enda jag saknar med appen är ett lättare sätt att hålla koll på medicinintaget, det har jag därför en annan app till (Medisafe), men den kan jag prata mer om en annan gång.

Jag har ställt in iMoodJournal så att jag får tre påminnelser om dagen från appen om att fylla i hur jag mår, med fler påminnelser över dagen så ser man hur humöret utvecklas över dagen.

INFORMATION

iMoodJournal (App Store länk) finns för iOS och Android, kostar 20kr.

Loading Likes...

Kommentera