Ibland blir jag less

Psykisk ohälsa

Ibland blir jag less

Som titeln säger “ibland blir jag less”. Less på att behöva ta medicin varje dag, less på att behöva planera livet runt när man ska ta medicinen, less på att springa till Apoteket stup i kvarten, less på att ha koll på biverkningar, less på blodprover man behöver ta för att kolla nivåer av medicin x i blodet, less på kväljningarna jag får när jag ska ta medicinen… Det finns mycket att ledsna på i ett liv som medicinerad för att kunna fungera. Men frågan är ju, fungerar jag med dessa mediciner? Om jag fungerade borde jag väl kunna plugga eller arbeta, inte sitta hemma varje dag – för utmattad av ens egna tankar för att orka göra något?

Ibland kan man ju säga att jag fungerar dock, så medicinen kanske gör något bra? Eller? Fast de bra perioderna kan också kallas “hypomanier”. Och det har vi lärt oss innan att det inte är bra, fast det känns så härligt, fast världen har färg igen, fast musiken på radion spelas bara för dig…

Loading Likes...

Kommentera