Inversion Method

Jag har börjat längta efter längre hår á la Estée Lalonde och liknande. Hår har varit på tapeten de senaste veckorna sen jag bestämde mig för att växa ut min undercut. Jag började Googla men främst Pinteresta (är det ett ord? nu är det det!) frisyrer every hour on the hour, och har kommit fram till att jag vill ha något i längd med käklinjen – axlarna, men inte längre än så, för är det något som är skönt med kortare frisyrer så är det just det att de inte kräver så mycket underhåll.

Och i mitt Googlande och Pinterestande så hittade jag något som kallades för Inversion Method, som i princip är skalpmassage som görs med huvudet upp-och-ner, inte mer än 4 min om dagen i en vecka. Gärna med en uppvärmd olja (kokosolja, olivolja, arganolja etc) men en olja är inte ett måste för att få ett resultat. Vissa anser att oljan bara är där för att ge lite ”glid” till massagen, men värmen från oljan sägs också stimulera hårsäckarna i skalpen och tillsammans med den upp-och-ner-vända massagen ge ett bättre resultat.

Inversion Method ska kunna ge ”1 inch in a week”, 1 inch är då 2,54cm och att få det på en vecka när ens hår normalt växer 1cm/månad, för bra för att vara sant? Well, jag ska prova.

Jag började igår med att använda olivolja till massagen, lätt uppvärmd. Masserade in den i hårbotten och sen böjde jag mig framåt så huvudet blev upp-och-ner och masserade i 4 minuter. Jag lät oljan sitta i håret en stund, kanske 30min, efter att jag masserat in den. Sen gick jag till duschen och sköljde ut oljan, använde ett balsam efteråt för många säger, i kombination med Inversion Method, att man inte ska schamponera håret varje dag i samband med detta – och använder du en olja i håret varje dag kommer du vilja skölja ur den efteråt – utan man ska då hellre använda ett balsam, och schamponera varannan till var tredje dag du gör detta.

Något jag märkt när jag Googlat är att det finns många olika sätt att göra detta på, men 95% (grovt räknat) av de som försöker får resultat. Man kan göra denna behandling, if you will, en vecka och sen ha uppehåll i 3 veckor för att sen göra om det. Jag ska prova mig fram till vad som funkar för mig, men jag kan säga på en gång att jag nog inte kommer massera med en olja varje dag. Mitt hår är, som startpunkt, 7 – 8mm som kortast och som längst 17cm (vid tidpunkten jag skriver detta i alla fall, de långa partierna kan bli kortare hos frisören ikväll).

Inversion MethodInversion Method

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?