Baking – behövs det?

Baking - behövs det?

Något jag tycker verkar… alldeles för omständigt och onödigt faktiskt är den här trenden med ”baking” (räcker det inte med contouring och strobing?). Tanken är, om jag fattat rätt, att man ska fixera och highlighta genom att ovanpå sin concealer applicera ett transparent löspuder som man sen låter sitta ett par minuter. Tekniken har funnits länge inom drag-världen, men blev populär då Kim Kardashian tog ut tekniken i ljuset.

Jag tycker resultatet av ”baking” ser tungt ut, och alldeles för pudrigt (även om man borstar bort överflödigt puder). För er som inte vet vad ”baking” är, kommer här en kort beskrivning:

1. Applicera ögonkräm – ska du ”baka” under ögonen kan ögonkräm vara en bra idé för att plumpa upp ögonområdet
2. Applicera en tjock concealer – applicera concealern där du vill ”baka”, nu riktar vi in oss på ögonområdet, blanda ut med en sminksvamp
3. Applicera ÄNNU MER concealer – man kan skippa detta steg, men ett tunt lager concealer ovanpå lagret innan kan öka hållbarheten
4. Applicera transparent puder – applicera pudret ovanpå concealern, och lägg på ett tjockt lager, använd till exempel en sminksvamp
5. Själva ”bakningen” – låt det sitta i 5 – 10 minuter
6. Borsta bort överflödigt puder – ta en stor fluffig pensel och borsta bort det överflödiga pudret

Du har nu bakat!

Frågan är ju, behövs denna teknik i vardagen? Då tekniken används mer inom drag-världen så är nog inte tanken att den ska användas i ens vardagliga liv (även om det kan finnas fördelar med tekniken), det är nog menat för de tillfällen man behöver se lite extra flawless ut, som till exempel på sin bröllopsdag. Två fördelar, som jag ser det, med denna teknik är att om man har problem med att concealern lägger sig i fina linjer så bör den inte göra det om du ”bakar” den. Annars så är ju högre täckning av concealern något som man vill ha ibland, och det uppnår man också med denna teknik. Men… Jag tycker man ska lämna ”bakandet” till köket till vardags.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?