Recension: The Body Shop Oils of Life

The Body Shop Oils of Life

Jag håller på och testar två produkter ur The Body Shops serie Oils of Life, produkterna jag testar är Intensely Revitalising Essence Lotion och Intensely Revitalising Facial Oil. Jag har dock inte testat dem nog länge för att ha sett någon stor förändring i hyn, men jag ville ändå dela med mig av dem.

Oils of Life serien är baserad på fröoljor, varje produkt i serien innehåller en blandning av oljor för att vårda och friska upp huden. The Body Shop säger att de sökte över hela världen och valde tre oljor från tre kontinenter, de mest värdefulla och verkningsfulla naturliga fröoljorna.

Oljorna är:
Fröolja av svartkummin från Nildalen i Egypten, känd för höga halter av antioxidanter.
Fröolja av nypon från Anderna i Chile, rik på omega 3 och 6.
Fröolja av kamelia från de ständigt gröna träden i Kina, naturligt rik på näringsrika oljesyror.

Intensely Revitalising Essence Lotion använder man morgon och kväll efter rengöring, men innan olja, serum och kräm. Antingen tar man lite i händerna och masserar in, eller så applicerar man lite på en bomullspad och stryker på ansiktet. Direkt känns huden fuktighetsbevarad och mjukare och efter fyra veckor kommer hyn ha mer lyster och kännas jämnare. Jag har som sagt inte använt dem så länge, men jag märker av att hyn känns mer återfuktad och mjuk.

Intensely Revitalising Facial Oil är då en olja ( 😉 ) för ansiktet, som direkt ska ge lyster och återfuktning. Efter fyra veckor ska hyns ålderstecken vara minskade och hyn ska ha mer elasticitet och kännas tightare. Denna olja applicerar man genom att massera in 1 – 2 droppar på hals och nacke morgon och kväll innan man använder en dag- eller nattkräm. Oljan har en fräsch doft som inte stör eller stannar kvar på huden efter applicering, den är lätt och sjunker in snabbt. När jag använt andra oljor, tillsammans med denna, så har det tagit lite tid för det att sjunka in, men endast denna olja sjunker in snabbt.

REDIGERING Såhär i efterhand kanske jag skulle väntat med detta inlägg tills jag testat produkterna mer, det var en ganska fattig ”recension”, mer som ett informations-inlägg, men vad sjutton, det kan väl vara kul att läsa.

  • 6.5/10
    Resultat - 6.5/10
6.5/10

The Body Shop Oils of Life

Går att köpa i The Body Shops butiker, eller online.
Intensely Revitalising Essence Lotion, 160ml, 225 kronor
Intensely Revitalising Facial Oil, 30ml, 450 kronor

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?