The Body Shop Japanese Camellia Cream

The Body Shop Japanese Camellia Cream

Jag har köpt två produkter ur The Body Shop Spa of The World serien, den ena är Japanese Camellia Cream som jag har använt ett par gånger och nu tänker recensera och den andra har jag inte hunnit använda men kommer recensera senare, och det är Dead Sea Salt Scrub.

Japanese Camellia Cream får sitt namn från Camelliaolja, som finns i krämen. Kvinnor har använt Camelliaolja sen 700-talet för att mjukgöra och återfukta huden. Krämen känns lyxig och jag skulle förklara konsistensen som vispad och lite fluffig, tänk chokladmousse.

Doften är en lätt blommig doft som stannar kvar på huden även efter att krämen är absorberad, jag skulle rekommendera att be om ett prov på denna om du är känslig för dofter (se ingredienser längst ner i inlägget). Kombinationen av Camelliaolja och sheasmör drog mig till denna produkt, och har hört att detta är den mer återfuktande av de två krämer som finns i serien. Detta är en rik och sammetslen kräm som absorberas lätt och ska vara avslappnande för kropp och själ. Jag upplever att återfuktningen är bra, i klass med min andra (även den nya) favorit Clarins Moisture-Rich body lotion.

Förpackningen är i plast och känns stadig, locket är svart och själva behållaren är lite genomskinligt brun. Detta är ett genomgående tema för Spa of The World produkterna och förpackningarna känns och ser bra ut.

The Body Shop Japanese Camellia Cream

Försök till att visa den vispade konsistensen

INGREDIENSER

Aqua/Water (Solvent), Shorea Stenoptera Seed Butter (Emollient), Butyrospermum Parkii Butter/Butyrospermum Parkii (Shea) Butter (Skin Conditioning Agent), Olus Oil/Vegetable Oil (Emollient), Sodium Polyacrylate (Viscosity Increasing Agent), Parfum/Fragrance (Fragrance Ingredient), Pentylene Glycol (Solvent), Camellia Oleifera Seed Oil (Skin Conditioning Agent), Phenoxyethanol (Preservative), Caprylyl Glycol (Skin Conditioning Agent), Mangifera Indica Seed Oil/Mangifera Indica (Mango) Seed Oil (Emollient), Hydrogenated Vegetable Oil (Emollient), p-Anisic Acid (pH Adjuster), Benzyl Salicylate (Fragrance Ingredient), Candelilla Cera (Emollient), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), Disodium EDTA (Chelating Agent), Linalool (Fragrance Ingredient), Limonene (Fragrance Ingredient), Citronellol (Fragrance Ingredient), Tocopherol (Antioxidant), Citric Acid (pH Adjuster).

KÖPINFORMATION

  • Pris: 325 kronor
  • Mängd: 350ml
  • Inköpsställen: The Body Shop, online och i butik
  • Betyg: 5/5, mycket bra produkt och priset är helt okej för 350ml (tycker jag)
0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?