Recension: Urban Decay Naked Skin Weightless Complete Coverage Concealer

Urban Decay Naked Skin Weightless Complete Coverage Concealer. Det är ett namn att lägga på minnet, jag har den ljusaste nyansen: Fair neutral.

Urban Decay Naked Skin Weightless Complete Coverage Concealer

Fair neutral är en blek neutral ivory nyans som var för ljus för mig, men den funkade bra att använda som highlighter under ögonen. Jag Googlade därför för att lista ut vilken nyans som kan passa bättre och Light warm ska vara mer passande då den drar lite mer mot gult (inte så neutral utan mer varm alltså) och den har rekommenderats för dem som har nyans NC15 hos MAC, vilket jag har. Jag skulle säga att Fair neutral är närmare N*10 än NC15.

Urban Decay säger att denna concealer ska ge en jämn och byggbar täckning med en skimrande och halvmatt finish. Formulan är lätt och har jämförts med NARS Radiant Creamy Concealer men den är inte lika krämig, jag tycker UD känns lite mer vattning vid applikation än vad NARS gör, den blandas ihop med huden väldigt fint och ger en bra täckning.

För skojs skull jämförde jag nyanserna mellan Urban Decay Naked Skin Weightless Complete Coverage Concealer i Fair neutral och concealern jag normalt använder: NARS Radiant Creamy Concealer i nyans Vanilla (light 2). Till vänster UD och till höger NARS. Man ser att UD är väldigt ljus och NARS lite mörkare, jag tycker också att man ser att UD ser lite skirare ut medan NARS täcker mer.

Urban Decay Naked Skin Weightless Complete Coverage Concealer & NARS Radiant Creamy Concealer swatch

Naked Skin Concealer är laddad med vårdande ingredienser, som ska förebygga rynkor, skydda mot uttorkning och behålla fukt. Detta kanske man ska ta med en nypa salt, och mängden av de ingredienserna i concealern kan nog inte mäta sig med ens serum och andra lotions and potions man har, men det är ett plus.

Formulan är som sagt lätt, men har ändå en medium till full täckning, eftersom den är lätt så ska den inte bli kakig och finishen blir mycket fin och det syns knappt att man har den på när den är utblandad. Jag märkte dock att om jag hade den runt näsan så kunde det se lite torrt och kakigt ut.

Urban Decay Naked Skin Weightless Complete Coverage Concealer: Fair neutral

Applikatorn är en standard doe-foot och den plockar upp lite produkt varje gång, men det är precis nog för att man ska kunna applicera concealern under ögonen till exempel, för där tycker jag den är bäst.

Jag använde applikatorn till att applicera concealern på huden, och provade att blanda ut den med fingrar, med en Beautyblender och med två olika penslar som jag använder för concealer/foundation: Sigma F80 och P86. Jag tyckte att Beautyblendern gav det bästa och mest naturliga resultatet (men med lite mindre täckning), därefter kom penslarna (som hade lite mer täckning) och sist fingrar (som inte funkade alls, se nedan).

Med fingrarna, jag kanske var för hårdhänt, drog man mest i huden istället för att blanda ut concealern, nu när jag skriver detta kommer jag på att man kanske kan dutta mer än svepa med fingret och det kanske funkar, men en svepande rörelse var inte en hit under ögonen, det kanske funkar på andra områden i ansiktet men under ögonen gav det inte ett fint resultat.

Detta är en bra concealer, inget snack om saken. Men den passar inte alla eller kanske man snarare ska säga: alla partier i ansiktet.

INCI: Cyclopentasiloxane, Water, Butylene Glycol, Silica, Cyclohexasiloxane, Glycerin, Litchi Chinensis Pericarp Extract, PEG/PPG-18/18 Dimethicone, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Dimethicone, Camellia Oleifera Leaf Extract, Sodium Chloride, Disteardimonium Hectorite, Phenoxyethanol, Isopropyl Titanium Triisostearate, Caprylyl Glycol, Trimethylsiloxysilicate, Propylene Carbonate, Tetrahexyldecyl Ascorbate, Tocopheryl Acetate, Carbomer, Polysorbate 20, Sodium Hyaluronate, Hexyl Laurate, Polyglyceryl-4 Isostearate, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Palmitoyl Tripeptide-1, [+/- (All Shades May Contain): CI 77891 (Titanium Dioxide), CI 77491/77492/77499 (Iron Oxides)].

  • 6.5/10
    Applicering - 6.5/10
  • 5.8/10
    Hållbarhet - 5.8/10
  • 7.1/10
    Resultat - 7.1/10
6.5/10

Urban Decay Naked Skin Weightless Complete Coverage Concealer

Urban Decay Naked Skin Weightless Complete Coverage Concealer säljs till exempel hos FeelUnique eller KICKS.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?