Recension: Olaplex Hair Perfector no.3

Jag har ägt en flarra Olaplex Hair Perfector no.3 i säkert en månad utan att använda den, men efter mitt senaste försök med att färga hemma så blev kvalitén på mitt hår ännu lite sämre.

Jag fick inte heller till färgen jag ville ha så jag ska till frisören (när detta kommer upp kan jag ha varit hos frisören redan) och fixa till det, jag har gått från svart till rött till rödbrunt och det som är tanken är att jag ska ha en mörkbrun färg i håret, med så lite rött som möjligt.

Olaplex Hair Perfector no.3

Anyways, jag svävar från ämnet – Olaplex var det. Olaplex är en produkt som finns i tre varianter, där #1 och #2 endast är tillgängliga för frisörer att använda i de kemiska behandlingarna, som blekning och färgning, som de utför. Olaplex reparerar inte bara håret (kort sagt återskapar Olaplex disulfidbindingarna i håret som bryts vid kemiska behandlingar och även värmestyling) utan skyddar och stärker håret under behandlingarna. Olaplex Hair Perfector no.3 är en hemmabehandling och har lägst koncentration av den molekyl som återskapar dessa bindningar, denna behandling kan man då göra hemma mellan kemiska behandlingar på salong eller hemma för att stärka håret inför kommande behandlingar till exempel.

Olaplex hemmabehandling ska användas i handdukstorrt hår, min frisör har gett mig tipset att använda O&M’s Detox schampo först för att få bort eventuella rester av stylingprodukter och annat, sedan torka och applicera Olaplex. Man ska ha det i håret i MINST 10 minuter, men du kan ha det i håret i 30 minuter, 2 timmar eller över natten. När du sedan sköljer ur det så schamponerar du håret som vanligt och använder balsam, det rekommenderas även att göra en återfuktande inpackning för bästa resultat. Tänk på att Olaplex inte ersätter inpackningar.

Efter min första hemmabehandling med Olaplex så märkte jag mest skillnad på hur håret såg ut och betedde sig, om man kan säga så. Det var till exempel lättare att styla och borsta. Och det var inte längre så torrt så det kunde stå upp av sig själv! Jag kommer göra fler behandlingar för att se om det blir ännu bättre (närmare sitt ursprungliga tillstånd) och för att hålla kvalitén i detta skick. Detta är en produkt jag önskar att jag vetat om när jag hade som mest skadat hår.

INCI: Water, Bis-Aminopropyl Digycol Dimaleate, Propylene Glycol, Cetearyl Alcohol, Hydrolyzed Soy Protein, Ascorbic Acid (Vitamin C), Tocopheryl Acetate (Vitamin E), Retinol Palmitate (Vitamin A), Aloe Barbadensis Leaf Juice, Phytantriol, Panthenol, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Hydrolyzed Wheat Protein, Wheat Amino Acids, Behentrimonium Methosulfate, Cetyl Alcohol, Glycerin, Stearamidopropyl Dimethylamine, Hydroxyethyl Ethylcellulose, Quaternium-91, Cetrimonium Methosulfate, Cetrimonium Chloride, Fragrance (Parfum), Polyquaternium-37, Tetrasodium EDTA, Magnesium Nitrate, Butylphenyl Methylpropional, Methylchloroisothiazolinone, Magnesium Chloride, Methylisothiazolinone, Etidronic Acid, Potassium Sorbate, Phenoxyethanol, Citric Acid, Disodium EDTA, Sodium Benzoate, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil.

  • 7.6/10
    Applicering - 7.6/10
  • 7.3/10
    Resultat - 7.3/10
7.5/10

Olaplex Hair Perfector no.3

Olaplex Hair Perfector no.3 finns att köpa hos frisösalonger och i Lykos butiker och kostar från 270 SEK.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?