Region Halland

Psykisk ohälsa

Region Halland

Bild: Google

För en vecka sen eller så så hade jag ett samtal med min psyk ssk, där hon sa saker som man kunde tolka att de 1) inte gått efter resultatet av utredningen och de diagnoserna utan gett mig diagnoser allt eftersom och 2) inte behandlat mig enligt de riktlinjer som finns för bipolär sjukdom.

Dessutom sa min psyk ssk att “dina svängningar har aldrig varit särskilt allvarliga“… Det gjorde riktigt ont att höra, jag kan ta det från privatpersoner, men från min psyk ssk?! Jag känner att hennes uttalande går hand i hand med den okunskap jag anser att hon har om bipolär sjukdom – varenda och då menar jag VARENDA gång, jag varit på väg åt något håll och sagt till henne att jag upplever detta och detta och jag är rädd att jag är på väg att bli hypoman eller deprimerad, då har hon sagt “det är ingen fara“, “energi är bra” och “allt är inte sjukligt beteende“.

Det sista kan jag hålla med om, allt är inte sjukligt beteende – men som sjuk så blir man vaksam på minsta lilla och därmed rädd för att man är på väg upp eller ner.

Jag kände mig bra behandlad på VPM i Falkenberg innan jag kom till denna psyk ssk/detta team, men nu är det i alla fall fastställt att jag ska byta team och får en ny kontakt. Jag hoppas att hon är lite mer förstående…

Loading Likes...

Kommentera