Recension: Essie Grow Stronger Base Coat

Essie Grow Stronger Base Coat är ett baslack med stärkande egenskaper för naturlig tillväxt av dina naglar, och utlovar 30% starkare naglar efter 5 dagar samt upp till 29% längre naglar på 5 dagar.

Jag har applicerat baslacket på naglarna varje dag i en vecka. Har målat två lager och tagit bort det dagen därpå och då målat på två nya lager. Jag har använt Zoya’s remover. Vid första appliceringen fixade jag även nagelbanden, tryckte bara tillbaka dem med min pusher från Tweezerman.

Essie Grow Stronger Base Coat: Första appliceringen

Essie Grow Stronger Base Coat: Dag 1, måndag 18/4

Suddigt, men man ser ju på ett ungefär hur långa naglarna är…

Essie Grow Stronger Base Coat

Essie Grow Stronger Base Coat: Dag 3, onsdag 20/4

Det är svårt att se på bild (det var svårt att fota, skakiga händer) men i verkligheten kan man se att där jag har skadade hörn (tumme och långfinger) så är nageln lite längre, det var svårt att få till vinkeln så att fotot skulle likna föregående foto.

Essie Grow Stronger Base Coat

Essie Grow Stronger Base Coat: dag 5, fredag 22/4

Det här med vinkeln var svårt, och dessutom hålla i en tung kamera med andra handen. Nåja. Precis som med förra bilden så ser man inte riktigt att naglarna faktiskt blivit lite längre sen jag började använda GSBC, det syns i verkligheten. Ljuset var inte heller till min fördel idag när jag tog bilden. Men till exempel långfinger nageln ser längre ut, om man jämför med första bilden.

Jag kan inte matten riktigt, men tror inte detta är 29% längre, men det var ju ”upp till 29%”, och längre har de blivit. Hur är det då med 30% starkare? Ja, jag tycker att de känns starkare, de är inte lika böjbara/mjuka (men hur är det nu egentligen, ska naglarna vara böjbara eller ej, kommentera gärna!) men det finns fortfarande lite böj i dem, om ni förstår hur jag menar – de är inte ”rock solid”.

INCI: Ethyl Acetate, Butyl Acetate, Nitrocellulose, Propyl Acetate, Tosylamide Formaldehyde Resin, Isopropyl Alcohol, Trimethyl Pentanyl Diisobutyrate, Triphenyl Phosphate, Ethyl Tosylamide, Camphor, Stearalkonium Bentonite, Diacetone Alcohol, Stearalkonium Hectorite, Benzophenone 1, Alumina, Synthetic Fluorphlogopite, Silica, Citric Acid, Tin Oxide, Calcium Aluminum Borosilicate, Calcium Sodium Borosilicate, Aluminum Calcium Sodium Silicate, Polyethylene Terephthalate, Dimethicone, May also contain:, Mica (CI 77891), Titanium Dioxide (CI 77163), Bismuth Oxychloride (CI 77163) (CI 15850), Red 7 Lake (CI 77491, CI 77499), Iron Oxides (CI 15850), Red 6 Lake (CI 15880), Red 34 (CI 15880) (CI 77266), Black 2 (CI 77266) (CI 73360), Red 30 (CI 73360) (CI 75170), Guanine (CI 77000), Aluminum Powder (CI 77000) (CI 770007), Ultramarines (CI 77510), Ferric Ammonium Ferrocyanide (CI 77510) (CI 19140), Yellow 5 (CI 42090), Blue 1 Lake (CI 42090), F.I.L. D44247/2.

  • Applicering
  • Resultat
4.7

Essie Grow Stronger Base Coat

Essie Grow Stronger Base Coat finns att köpa online på bl a. Eleven och i butik hos KICKS. Den kostar runt 145 SEK.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?