Min hudvårdsrutin

Min hudvårdsrutin

Ett axplock av produkterna jag använder

Tänkte först att jag skulle göra en video av detta, men då jag inte har ett stativ som är nog högt för att få till en bra vinkel i badrummet så gör jag ett blogginlägg av det, jag snackar alltså om min nuvarande hudvårdsrutin.

Jag har varit lojal till ett par produkter ett tag, och även om vissa saker som serum och oljor ändras beroende på vad jag känner att huden behöver just då så har jag en rutin i grunden. Har på senare tid lagt till ett par saker i rutinen, som ni nog kan gissa av mina tidigare inlägg (*host* Luna *host*)…

När man talar om hudvård är det viktigt att komma ihåg att det som funkar för mig kanske inte funkar för dig, men det är kul att få tips av andra. Min hy är en blandhy som på senare tid haft ganska mycket problem med acne, trots acnen så är min hy inte så värst oljig utan den är mer en blandning mellan lite oljig och lite torr.

Jag har mest acne på käke och ner en bit på halsen, vilket får mig att tro att den beror på en hormonell obalans, något som styrker det är att min hy är nära på perfekt när jag använder ett hormonellt preventivmedel. But, anyways…

RENGÖRING: På morgonen använder jag Oskia Renaissance Cleansing Gel, på kvällen är det Emma Hardie Moringa Cleansing Balm.

EXFOLIERA: Jag använder en mild exfolierande syra varje dag, på morgonen i form av en pad och på kvällen är det oftast Pixi Glow Tonic.

ÅTERFUKTA: Här använder jag antingen en spray eller en essence, detta med essence är nytt för mig men jag gillar’t. La Roche-Posay Serozinc har varit min go-to spray i flera månader, och Clinique Turnaround Revitalizing Lotion är ny i samlingen…

ÖGONKRÄM: Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Serum och Eye Cream är min favorit för kvällen, men på morgonen kör jag den lite lättare Clinique Pep-Start och hoppas att den ger mig en pep-start.

SERUM: Här blir det experimenterande och jag har inga fasta favoriter utan jag använder det som hyn verkar behöva, jag har återfuktande serum, serum som ska öka fastheten i hyn, såna som ska vara bra för hyperpigmentering och textur etc.

ÅTERFUKTA: Till sist återfuktar jag med antingen en olja eller en kräm. Sarah Chapman Skinesis Morning eller Overnight Facial till exempel, eller varför inte Clinique Superdefense dag– eller nattkräm.

Hur ser din hudvårdsrutin ut?

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?