Recension: OGX Biotin & Collagen Weightless Healing Oil Mist

OGX Biotin & Collagen Weightless Healing Oil Mist

Just nu testar jag ett par saker för att få mitt hår att växa (fortare) och växa sig starkt. Bland annat ett serum, olika tillskott och Inversion Method. Och på Pinterest så nämns OGX Biotin & Collagen Weightless Healing Oil Mist som lite av en mirakelprodukt för håret. Jag bestämde mig för att testa den och köpte 1 flaska från eBay då jag inte hittade den hos någon svensk återförsäljare som har just denna OGX produkt. Min flaska kostade 70 kronor plus 100 kronor i frakt.

These healing powers work their magic with every spray. This lightweight mist helps protect and heal your hair while infusing it with lustrous shine.

Detta är OGX (Organix) egna ord om produkten, och som sagt så hyllas den på Pinterest. Men om man Googlar lite så ser man att det finns blandade åsikter om produkten. OGX Biotin & Collagen Weightless Healing Oil Mist är i alla fall en spray för torrt och frissigt hår. Och tanken är att den ska, med hjälp av biotin och kollagen (samt ’hydrolyzed wheat’), ge intrycket av tjockare, fylligare och mer hälsosamt hår.

Jag har använt denna produkt när jag kommer ut ur duschen och har handdukstorkat mitt hår. Efter duschen, i fuktigt hår, så gör den att håret blir lätt att borsta ut och den tynger inte ner håret fast det i grund och botten är en olja.

Som vi ser är denna produkt silikonbaserad, har biotin, kollagen och vete protein som huvudingredienser, den har även parfym och den är tungt parfymerad – jag gillar doften dock, men är du känslig för dofter så skulle jag hålla mig undan från denna produkt för doften stannar kvar i håret efteråt.

Men, säg det goda som inte har något ont i bagaget. Cyclotetrasiloxane och dess syster Cyclopentasiloxane är cykliska silikoner som kan vara skadliga för oss. Apoteket har i september 2015 plockat bort alla produkter ur sitt sortiment med bland annat dessa två ingredienser. Andra cykliska silikoner man kan hålla utkik efter är: Cyclohexasiloxane och Cyclometicon.

Man (eller jag?) fick intrycket att denna produkt skulle vara bra för håret, men vid lite efterforskning så visar det sig att det kanske inte alls är så. I grund och botten så är detta en produkt som får håret att kännas bra, men den gör inte mycket för håret i sig. Jag skulle inte köpa den igen.

INCI: Cyclotetrasiloxane, Cyclopentasiloxane, C12 – 15 Alkyl Benzoate, Biotin, Hydrolyzed Collagen, Hydrolyzed Wheat Protein, Water (Aqua), Fragrance (Parfum), Yellow 11 (CI 47000), Red 17 (CI 26100).

  • Applicering
  • Resultat
1.8

OGX Biotin & Collagen Weightless Healing Oil Mist

OGX Biotin & Collagen Weightless Healing Oil Mist finns inte att köpa i Sverige, jag köpte mina flaskor på eBay.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?