Recension: Essie Apricot Cuticle Oil

Essie Apricot Cuticle Oil

Essie Apricot Cuticle Oil, snabb återfuktning på flaska för dina naglar och nagelband. I flera år bet jag på naglarna och njuter nu av att inte göra det – naglarna är ganska sura på mig dock, i form av kort nagelbädd och så, och för att göra dem glada eftersom att jag bet på dem så länge så har jag nu en rutin för nagelvård där denna olja finns med.

Jag skrev om min rutin för ett tag sedan, men denna olja kom inte med, för jag använde inte den då, men jag började med den någon dag efter att jag skrev inlägget om min rutin. Och här kommer då en recension på oljan i fråga…

Essie Apricot Cuticle Oil

Oljan kommer i den klassiska Essie flaskan och har en pensel som man applicerar oljan med, den är alltså inte det mest praktiska on-the-go, då rekommenderar jag en olja i pennform. Denna olja vore bra för snabb applicering för den sjunker in snabbt, om man inte överdoserar den, som det är väldigt lätt att göra. Den lämnar ingen kladdig eller oljig yta på fingrarna som man sedan får över allt man tar i…

Oljan är orange i flaskan, men färglös på naglar och nagelband. Den doftar, lite syntetiskt, av aprikos (antar jag) och doften stannar kvar en stund på naglar och nagelband. Jag tycker att den har en bra konsistens, den är inte för tunn eller för tjock. Den är helt enkelt lagom.

Oljan i sig är, som ni ser, en blandning av bomullsfrö- och sojaolja, och är berikad med vitamin A och kollagen. Förutom att återfukta så ska den även stimulera nagelväxten (något jag faktiskt märkt av, kolla här och här, bilderna är tagna 18/4 och 7/5!).

Jag använder oljan 2 – 3 gånger om dagen, doppar penseln och låter överflödet rinna av, penslar sen på oljan, ett dopp räcker till en hand. Och jag applicerar den överallt – på, runt och under nageln, samt på nagelbanden.

Oljan har återfuktat mina nagelband och reparerat dem, har till exempel haft en fläck med torr hud på sidan av ena tumnageln i flera månader och den är nu borta, efter daglig användning av Apricot Cuticle Oil.

Nagelbanden ser återfuktade ut och de känns även mer återfuktade, jag hade inte så mycket problem med mina nagelband innan jag började använda denna olja, men jag kan ändå se en förbättring under den här månaden som jag använt oljan.

Den funkar bra för snabb återfuktning, men för ett ännu bättre resultat kan man se över sin nagelvårdsrutin och kanske lägga till en nagelbandskräm, rekommenderar Lemony Flutter från Lush. En handkräm som är gjord för hand och naglar kan också vara bra, Clinique har en och Clarins med (råkar vara två av dem jag använder).

Man kan också använda oljan för att mjuka upp nagelbanden så att de är lättare att trycka tillbaka med en orangepinne.

INCI: Cottonseed Oil, PPG 15 Stearyl Ether, Polysorbate 81, Soybean (Glycine Soja) Oil, Vitamin A Palminate (A269), Vitamin E Acetate, Butylparaben, Propylparaben, Fragrance, Isostearoyl Hydrolyzed Collagen, D&C Violet 2 (CI 60725), D&C Red 17.

  • Applicering
  • Resultat
4.6

Essie Apricot Cuticle Oil

Essie Apricot Cuticle Oil finns att köpa hos bl a. Eleven och kostar runt 130 SEK.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?