Recension: Sigma Spa Brush Cleaning Mat

Sigma Spa Brush Cleaning Mat

Brush Cleaning Mat är en av alla produkter i Spa-serien från Sigma, dessa produkter är främst riktade mot rengöring, och då rengöring av ens penslar (eller borstar, vad man nu vill säga). Det finns handskar och så finns det mattor, och det är en matta som jag tänkte recensera idag.

Sigma Spa Brush Cleaning Mat

Med mattan får man en liten broschyr med instruktioner för hur man ska tvätta sina penslar med hjälp av mattan, mattan har olika texturer (se bild nedan) som alla gör olika saker. Först placerar man mattan i handfatet och så suger man fast den med hjälp av sugkopparna som sitter på baksidan (bild nedan).

Sigma Spa Brush Cleaning Mat

Texturerna på mattan gör alla olika saker, det finns ”wash”, ”rinse”, ”refine” och ”refine plus”. Alla är uppdelade på ansikts- och ögonpenslar.

För att tvätta penslarna så spolar man lite vatten på mattan och lägger till rengöringsmedlet, jag har använt den flytande rengöringen från Beauty Blender. Snurrar penseln på ”wash” delen en stund och går sedan vidare till ”rinse” när jag tycker den ser ren ut.

På ”rinse” delen ska man föra penseln fram-och-tillbaka över den delen på mattan för att få bort rester av tvål och smink. Sedan går man över till ”refine”. Och där så vrider man penseln runt för att få en djuprengöring. ”Refine plus” är till för att få en ännu djupare rengöring. Sen går man tillbaka till ”rinse” och här ska man ha penseln under rinnande vatten och föra den fram och tillbaka på mattan.

När man är färdig så trycker man lätt ut allt vatten ur penseln och lägger den på tork.
Sigma Spa Brush Cleaning Mat

Sigma Spa Brush Cleaning Mat

Jag tycker att denna matta är smart, den gör rengöring av penslar lättare. Jag har även en Spa Glove men den får inte lika mycket kärlek då det efter 15+ penslar blir lite tröttsamt, det är precis samma som att stå och snurra dem runt i din hand, fast de blir väl lite renare… Så den använder jag inte lika mycket, men jag kan se mig själv använda denna matta.

Hade jag inte haft lite pengar över och köpt den, så hade jag nog stått över. För den är inte nödvändig på något sätt eller vis, men den är som sagt smart. I mitt test tvättade jag ett par olika penslar, och höll mig först till de rekommenderade områdena.

Jag provade också att använda alla områden till en pensel, och tvärtom också – ansiktspenslar på ögontexturerna och ögonpenslar på ansiktstexturerna. Och resultatet blev detsamma, rent och fint! Tycker som sagt att denna matta är smart, men det finns säkert billigare varianter (här t ex) om man känner ett behov av ett verktyg, men inte vill köpa just denna.

Jag tvekar i om det var ett nödvändigt köp, jag tror inte det, men jag ville testa den – och handsken var inte det mest praktiska, men den rengjorde penslarna väldigt bra så jag tänkte att en matta med samma funktion borde ge samma resultat. Har du pengar över och känner ett behov (t ex om du har 15+ penslar att rengöra varje gång) så kan det vara ett behov, men har du inte pengar eller behov, stå över.

  • 5.3/10
    Resultat - 5.3/10
5.3/10

Sigma Spa Brush Cleaning Mat

Sigma Spa Brush Cleaning Mat finns att köpa hos bl a. FeelUnique och Eleven och kostar 206 SEK respektive 329 SEK.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?