Recension: LUSH Salted Coconut

LUSH Salted Coconut Handskrubb, en produkt du inte visste att du behövde – förrän nu. Det kan verka onödigt med en skrubb speciellt för händerna, varför inte bara använda en för ansiktet? Ansiktsskrubbar, och kroppsskrubbar, är gjorda just för det området. Ansiktsskrubbar är inte så grova och innehåller ingredienser som är bra för just den huden. Medan kroppsskrubbar kan vara för grova för händerna, denna skrubb har jag dock hört talas om att man kan använda på kroppen också, på fötterna till exempel… Och varför inte?

LUSH Salted Coconut Handskrubb

Salted Coconut Handskrubb innehåller argan- och neroliolja samt färsk citroninfusion. Och har en krämig doft som drar lite åt vanilj samtidigt som den är lite blommig, doften kommer från LUSH Furze parfymen. LUSH rekommenderar att man tar en generös mängd skrubb och masserar in i händerna, antingen på torra eller blöta händer. På torra händer har den lite mer klös och för blöta händer är den lite mildare och passar bra för dagligt bruk.

Det skrubbande elementet i skrubben är havssalt, som skrubbar bra och innehåller mineraler som gör huden gott. Kokosolja återfuktar på djupet och lämnar ingen klibbig känsla.

Skrubben består av mest naturliga ingredienser, men har även ett par säkra syntetiska ingredienser, så som Sodium Cocoamphoacetate, parfym, Hydroxycitronellal, Amyl Cinnamal, Metylparaben och Propylparaben.

Jag har märkt att det inte krävs en generös mängd skrubb för att massera in händerna, man kommer långt med en liten mängd. Skrubben har en krämig, men ändå vattnig konsistens och trots ingredienserna och den krämiga konsistensen så är den inte klibbig på något sätt och lämnar inte heller någon hinna på händerna.

Händerna blir väldigt lena och mjuka och jag brukar skrubba lite försiktigt på nagelbanden också för att få bort eventuell torr hud. Jag använder den också, oftast, på torr hud ett par gånger i veckan.

När man tänker efter är en handskrubb ganska logiskt, händerna utsätts för mycket och behöver också lite kärlek. Vi har en skrubb för alla delar av kroppen, så varför inte för händerna? Jag gillar Salted Coconut Handskrubb, LUSH gör underbara produkter! Och denna är inget undantag.

INCI: Finkornigt Havssalt (Fine Sea Salt), Glycerin (Glycerine), Färsk Citroninfusion (Citrus limonum), Ekologisk silkentofu (Organic Silken Tofu), Japanvax (Japan Wax), Sodium Cocoamphoacetate (Sodium Cocoamphoacetate), Arganolja (argania spinosa), Cupuacusmör (Theobroma grandiflorum), Jungfru Kokosolja (Cocos nucifera), Parfym (Perfume), Neroliolja (Citrus aurantium amara), Mimosa Absolut (Acacia decurrens), Hydroxycitronellal, Amyl Cinnamal, *Linalol (*Linalool), Metylparaben, Propylparaben (Propylparaben)
Finns naturligt i eteriskaoljor

  • Applicering
  • Resultat
5

LUSH Salted Coconut

LUSH Salted Coconut finns att köpa på LUSH.se och i LUSH’s butiker, den kostar 139 SEK för 130g.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?