Recension: YSL Touche Éclat Le Teint

YSL Touche Éclat Le Teint

YSL Touche Éclat Le Teint är en ny version av samma foundation, den fick en ny formula i början av 2016. Och det är då den nya varianten jag har. I den nya formulan har man valt att tillsätta transparanta pigment för att på ett enkelt sätt kunna bevara en viktlös och strålande lyster under hela dagen utan att huden för den skull ska upplevas som glansig.

E-vitamin hjälper till att skydda mot fria radikaler och Ruscus extrakt bidrar till att minimera synliga tecken på trötthet samt lugnar huden.

YSL Touche Éclat Le Teint

Touche Éclat Le Teint finns i 22 olika nyanser, organiserade i grupper: B, BD och BR. B är nyanser med neutrala undertoner, BD har varma undertoner och BR är nyanserna med kalla undertoner. I samband med den nya formuleringen av foundationen så la man till fyra nya nyanser för att kunna erbjuda ett större färgspektrum.

Jag har nyansen B10 (Porcelain), som referens har jag NC15 hos MAC, B10 hos Chanel och Gobi hos NARS.

IMG_1012

YSL Touche Éclat Le Teint: Före

IMG_1013

YSL Touche Éclat Le Teint: Efter

Finishen är inte helt matt, det finns lite lyster där. Och nyansen var bra för mig, den täckte mina problemområden bra och man hade säkert kunnat bygga upp täckningen med ännu ett lager, men för det här testet ville jag se hur den funkar out-of-the-box, inga primers eller extra lager.

Något jag gillar är att foundationen inte klamrar sig fast vid mina torra partier, den känns lätt och resultatet ser naturligt ut. Touche Éclat Le Teint är vattenbaserad och lite mer flytande än andra foundations, den var lätt att blanda ut och var inte för snabb med att torka så man hinner blanda ut den och fixa och trixa. När den väl är på plats känns den sammetslen och har naturlig lyster.

Jag tror att Touche Éclat Le Teint kan fungera både för oljiga och torra hudtyper, den funkar bra på min blandhy.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?