Marc Jacobs Genius Gel

Jenny testar: Marc Jacobs Genius Gel

Kände för att testa något, och jag hittade Marc Jacobs Genius Gel Foundation i samlingarna och tänkte att den kan man ju testa! Genius Gel är en oljefri foundation i gelformula, den är ganska tjock i konsistensen och täcker bra.

Förpackningen är i glas med en svart kork som döljer en pump, pumpen är lätt att kontrollera och en till en och en halv pump räcker gott och väl till ansikte, öron, hals och bröst. Men jag märkte att min F80 åt upp lite av produkten så jag fick ta en halv pump till.

Jenny testar: Marc Jacobs Genius Gel

Här är min hy utan foundation, men med ögonbryn och rester från gårdagens mascara… Jo, jag somnade innan jag hann ta bort det ? I alla fall, jag har en del acneärr och lite aktiv acne runt käken, lite ojämnheter helt enkelt. Men min hy har blivit mycket bättre de senaste veckorna…

Jenny testar: Marc Jacobs Genius Gel

Här är foundationen på! Jag har använt en F80 från Sigma för att buffa in foundationen i hyn, och den täcker verkligen bra! Jag borde ha dragit ner den ännu längre ner på halsen kanske till och med ner på bröstet då den är så ljus (ingen nackdel ?). Den var inte snäll mot lite torrare partier och framhävde dem, tyvärr. På Sephora.com står det att denna foundation ska ge ”supreme hydration”, vara anti-aging och long-wearing.

Jag testade foundationen i två dagar, och märkte typ av att den ska vara återfuktande, anti-aging är svårt att säga på så kort tid men long-wearing var den i alla fall. Den känns ”bekväm” på hyn, men kan se rätt kakig ut om man tar fler än ett lager, men jag tycker inte man behöver mer än ett lager för den har medium täckning med ett lager, och det räcker för mig.

En bra bas är nog nyckeln för att få denna foundation att se så bra ut som möjligt, jag testar som vanligt utan primer. Jag hade inte heller någon dagkräm under, bara det hade kanske hjälpt på de torra partierna som framhävdes ganska kraftigt av denna foundation.

 

INFORMATION
Jag har denna foundation i den ljusaste nyansen, 10 Ivory Light, den är något för ljus för mig som har matchat med bland annat NC15 hos MAC, B10 hos Chanel och YSL och 010 hos Dior.

Marc Jacobs Genius Gel kan du hitta hos svenska Sephora, även hos franska Sephora om du inte har ett Sephora nära och vill beställa på nätet, där kostar den 42,50€ alltså cirka 400 kronor, men jag rekommenderar inte att bara beställa en sak från Sephora.fr då frakten går på 30€

INCI: Water, Dimethicone, Phenyl Trimethicone, Trimethylsiloxysilicate, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Polysilicone-11, Butylene Glycol, Isononyl Isononanoate, Solica Dimethicone Silylate, Dimer Dilinoleyl Diner Dilinoleate, Dimethicone Crosspolymer, Glycerin, Isododecane, Sodium Chloride, Methicone, Dlyceryl Caprylate, Calcium Carbonate, Dorbitan Sesquioleate, Trihydroxystearin, Potassium Sorbate, Methylpropanediol, Caprylhydroxamic Acid, Disodium Edta, Peg/Ppg-18/18 Dimethicone (+/-) Titanium Idoxide (Ci 77891), Iron Oxides (Ci 77491, Ci 77491, Ci 77499).

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?