Recension: By Terry Baume de Rose

By Terry Baume de Rose och varianten med färg Baume de Rose Nutri Couleur har ett tag varit en produkt som jag sträcker mig efter under dagen för att främst återfukta läpparna. Jag hade ett tag stora problem med torra och spruckna läppar och det har kommit tillbaka nu. Jag tänkte att jag skulle dela med mig av hur jag tycker Baume de Rose funkar för mig.

By Terry Baume de Rose

Jag har då två varianter av Baume de Rose Nutri Couleur och så vanliga Baume de Rose i två olika utföranden, en i burk och en i en hylsa. Jag använder den i hylsan mer, mest för att jag har längre naglar nu och den är lättare att applicera läppbalsamet med då den har en wand precis som ett läppglans och en doe-foot applikator.

By Terry Baume de Rose

By Terry Baume de Rose

By Terry Baume de Rose

Cherry Bomb, Mauve Moon och Baume de Rose

Jag tänker inte låtsas som att jag är 100% säker på alla ingredienser i Baume de Rose och Baume de Rose Nutri Couleur. BdR (kommer jag skriva från och med nu) har UV filter vilket resulterar i SPF 15, BdR NC (samma gäller denna förkortning) har ett ”pigment sunscreen” i INCI som har UVA och UVB egenskaper.

När mina läppar inte är alltför torra så tycker jag att BdR fungerar bra, men är de för torra på gränsen till att spricka eller att de redan börjat peela så upplever jag att BdR gör saken värre. De peelar lättare och mer efter att jag applicerat BdR. Detsamma händer med BdR NC. Det beror mest troligt på en ingrediens i läppbalsamet, men jag har inte kunnat utesluta vilken. Jag tänker spontant att det kan vara SPFen, för det har jag reagerat på innan i form av torra läppar som peelar.

BdR är annars ett bra läppbalsam, lyxigt och har en härlig doft av ros. Det funkar bra över natten då det har en lite tjockare formula, men är mina läppar i ett visst skick så funkar det inte för mig. BdR NC är också bra, och kul med sina fina färger. Men jag får vänta med att använda dem regelbundet tills läpparna är i ordning igen.

INCI, Baume de Rose: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Synthetic Wax, Hydroxystrearic/Linolenic/Oleic Polyglycerides, Diisostearyl Malate, Tridecyl Trimellitate, Methyl Hydrogenated Rosinate, Hydrogenated Polyisobutene, Polyethylene, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Butyrospermum Parkii/Shea Butter, Stearalkonium Hectorite, C20-40 Acid, Corylus Avellana (Hazel) Seed Oil, Parfum / Fragrance, Tocopherol, Ci 77891 / Titanium Dioxide, Caprylic/Capric Triglyceride, Ethylhexyl Palmitate, Propylene Carbonate, Geraniol, Rosa Centifolia Flower (Wax) Cera, Rosa Damascena Flower (Wax) Cera, Trihydroxypalmitamidohydroxypropyl Myristyl Ether, Citronellol, Alumina, Aluminum Stearate, Polyhydroxystearic Acid, Ci 77019 / Mica, Citric Acid, Linalool, Silica Dimethyl Silylate, Benzyl Benzoate, Bht, Butylene Glycol, Caprylyl Glycol, Ci 75470 / Carmine, Citral, Eugenol, Phenoxyethanol, Sodium Hyaluronate, Hexylene Glycol. (T0401/C).

INCI, Baume de Rose Nutri Couleur: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Tridecyl Trimellitate, Synthetic Wax, Hydroxystrearic/Linolenic/Oleic Polyglycerides, Diisostearyl Malate, Methyl Hydrogenated Rosinate, Hydrogenated Polyisobutene, Polyethylene, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Stearalkonium Hectorite, C20-40 Acid, Corylus Avellana (Hazelnut) Seed Oil, Parfum / Fragrance, Tocopherol, Ethylhexyl Palmitate, Propylene Carbonate, Geraniol, Rosa Centifolia Flower Wax/ Rosa Centifolia Flower Cera, Rosa Damascena Flower Wax/ Rosa Damascena Flower Cera, Trihydroxypalmitamidohydroxypropyl Myristyl Ether, Citronellol, Citric Acid, Linalool, Silica Dimethyl Silylate, Benzyl Benzoate, Butylene Glycol, Caprylyl Glycol, Citral, Eugenol, Phenoxyethanol, Sodium Hyaluronate, Hexylene Glycol, Polyhydroxystearic Acid, +/- [Ci 77891 / Titanium Dioxide, Ci 15985 / Yellow 6 Lake, Ci 15850 / Red 6, Ci 77491 / Iron Oxides, Ci 77492 / Iron Oxides, Ci 42090 / Blue 1 Lake, Ci 15850 / Red 7, Ci 77499 / Iron Oxides, Ci 45410 / Red 28 Lake]. (T0431/C)

  • Applicering
  • Hållbarhet
  • Resultat
4.2

Sammanfattning

By Terry finns att köpa hos t ex Eleven, Baume de Rose kostar 435 SEK och Baume de Rose Nutri Couleur kostar 395 SEK.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?