Min akne historia: 5 veckor med Mirena

Nu har det gått 5 veckor sen jag fick en Mirena spiral insatt, igen. Och det är 2 veckor sedan jag gjorde en uppdatering senast. Min hy såg ut att bli bättre där ett tag, men nu tycker jag det är sämre. Jag har tagit lite bilder…

5 veckor med Mirena

Ansiktet i sig är ganska skonat från akne, men det är käkar och lite ner på halsen som det är som värst. Något nytt är också att aknen kliar, någon som har koll på varför den gör det? Stämmer det att det är på grund av värme?

5 veckor med Mirena5 veckor med Mirena

Som ni ser så är käke, haka och lite av halsen mest drabbad. Jag vet inte riktigt varför det blivit en försämring, men jag tror det kan ha att göra med att jag testar nya saker med hudvårdsrutinen eller så är det stora intaget av socker som har blivit den senaste veckan (professionell tröstätare här) boven.

Höger sida (nedre bilden) ser bättre ut, men vänster ser sämre ut. Jag hoppas att det är som med mycket annat ”det blir värre innan det blir bättre”.

Har du erfarenhet av akne, hur blev det till slut?

Uppdatering: den 25/9 2017 började jag med Isotretinoin, här kan du läsa om det.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?