Fails: GLAMGLOW GRAVITYMUD

GLAMGLOW GRAVITYMUDBild: Bangerhead

Jag är ett fan av GLAMGLOWs masker… Förutom när det kommer till GRAVITYMUD. Jag gillar SUPERMUD som spot-treatment, YOUTHMUD för en liten pick-me-up och THIRSTYMUD för dagar då min hy känns bleh (läs: torr) och har även köpt FLASHMUD och ska prova den i veckan. Så självklart köpte jag GRAVITYMUD och hoppades på bra resultat!

Men vad jag fick var mest irritation, en röd mask på ansiktet där just GRAVITYMUD suttit. Det tog en dag innan hyn lugnat sig, och jag har inte vågat prova på masken igen efter det. Men jag ska prova den igen för att se om det blir samma resultat. Det påminde mycket om när Grav3yardgirl skulle ha Dogman att prova silvermasken – han reagerade på samma sätt. Om du inte sett videon kan du klicka HÄR.

Enligt Beautypedia’s recension av GRAVITYMUD så innehåller den en drös med ”skin irritants”. Så som stora mängder alkohol och starka dofter. Nej, jag har inte känslig hy. Har aldrig reagerat på en produkt på detta sätt (om man inte räknar med en gel jag fick utskriven för acne som fick min hy att spricka för att den blev så torr).

Masken i sig var ju trevlig att använda, och förutom irritationen så var hyn väldigt len efteråt. Men jag såg inte mycket till lyft. Jag tyckte också om att dom inkluderade en liten pensel att applicera masken med. Det är något jag inte gjort förut och jag kommer nog fortsätta använda penseln även om masken visar sig irritera min hy i det andra testet också.

INCI

Water, Polyvinyl Alcohol, Alcohol Denat., Butylene Glycol, Glycerin, Ethylhexyl Hydroxystearate, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water, Montmorillonite, Pentylene Glycol, Illite, Polysorbate 20, Canadian Colloidal Clay, Caprylyl Glycol, Althaea Officinalis Leaf Extract, Tapioca Starch, Chondrus Crispus (Carrageenan), Colloidal Platinum, Dipotassium Glycyrrhizate, Alcohol, Ascophyllum Nodosum Powder, Polysorbate 80, Polymethylsilsesquioxane, Hydroxypropyl Methylcellulose, Citric Acid, Lecithin, Pullulan, Porphyridium Cruentum Extract, Soy Isoflavones, Sodium Hyaluronate, Xanthan Gum, Fragrance, Coumarin, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Sorbic Acid, Potassium Sorbate, Bismuth Oxychloride (Ci 77163).

Har du känslig hy, är känslig för starka dofter eller alkohol i produkter så tycker jag du ska tänka dig för innan du köper denna ”goding” som kostar över 500 kronor (Eleven).

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?