NOTD: Essie – Blossom Dandy

NOTD: Essie - Blossom Dandy

Då var det dags för en NOTD! Denna gången med Essie – Blossom Dandy som kom med Flowerista kollektionen våren 2015. Blossom Dandy beskrivs som ”electrifying mint créme”, och jag håller med. Den är lite knallig i tonen och jag älskar verkligen detta lack. Jag ville först använda Mint Candy Apple, men då jag har den äldre och mer blå varianten så tog jag Blossom Dandy istället som är mer av en mint.

Lacket var lätt att måla med och jag börjar gilla den lite tunnare penseln som vissa av mina Essie lack har. Men som vanligt, då jag är darrhänt var kanterna inte lätta att få till. Men jag behövde inte göra någon clean up alls på fingrarna, jag lackade även tårna och där fick jag däremot städa lite.

Blossom Dandy var heltäckande på två lager och behövde egentligen inte topplack för att jämna ut resultatet. Topplacket var mer för hållbarheten och torktiden som snabbas på med Essie Gel Setter som är min nya favorit när det gäller topplack. Det torkar kanske inte lika fort som Seche Vite men det krymper inte lacket och gör inte lacket ett snäpp mörkare heller utan färglacket behåller sin rätta nyans. Gel Setter ger samma fina glansiga yta som Seche Vite. Som baslack använde jag CND Stickey som vanligt.

Är Blossom Dandy en färg för dig?

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?