Recension: Sunday Riley Luna

Nu har jag använt Sunday Riley Luna i över tre månader, och det var en vän (hennes blogg finns här och hon har även en YouTube kanal som du hittar här) som önskade en recension på Luna.

Sunday Riley Luna Sleeping Night Oil

Sunday Riley Luna Sleeping Night Oil är en olja som är menad att användas på kvällen, jag har använt den under en nattkräm och har hört att vissa använder den ovanpå nattkrämen. Jag gör som jag gör då jag tagit råd av Caroline Hirons och hur hon använder Luna. Luna har vitamin A/retinol och är en mildare form av de retinolprodukter man kan få på recept då den är en kusin (trans-retinol ester) till retinol snarare än ett syskon.

Oljan är lätt, sjunker in snabbt och har en blågrön färg som tyvärr beror på färgämnen och inte på ingrediensen ”blue tansy” som är blå renfana. Den blå färgen stannar kvar på huden tills den masserats in. Det räcker med ett par droppar till ansikte och hals, jag har tagit ner den på bröstkorgen ibland också.

Sunday Riley Luna Sleeping Night Oil

Till en början använde jag Luna tillsammans med serumet Good Genes, men GG verkar vara en produkt som tar slut fort medan Luna är lite drygare då man behöver så lite, så jag har valt att använda dem tillsammans en gång i veckan och Luna ensam ett par gånger i veckan. Tillsammans har jag upplevt att de är bra mot acne och problem med hudtexturen.

Good Genes är i grund ett exfolierande serum och Luna verkar mot ålderstecken, då den ökar hudens elasticitet, fasthet och minskar porer. Fast jag använt den en del så har jag inte märkt så stor skillnad på mina porer, men hyn känns fastare och len efter användning. Hyn ser även ut att ha mer lyster, inte lyster som kan misstas för oljighet utan ren lyster.

Jag som inte har så många tecken på åldrande, än, har kanske inte så stor nytta av denna produkt som anti-ageing. Men jag läste att om man har hormonell acne så kan den vara bra för det och det var därför jag bestämde mig för att köpa den.

Kort och gott, Luna har ökat min hys fasthet och elasticitet och hjälpt på de hormonella utbrotten av acne som jag har vid käke och hals. Det enda felet är priset, CultBeauty tar £85.00 för den, det är lite över 1.000 kronor. För 30ml… Men det är väl som man säger, smakar det så kostar det. Har man pengarna skulle jag rekommendera dig att prova Luna om du tänkt på det, men tänker att det kanske är bättre att försöka hitta 15ml flaskan istället för att gå direkt på 30ml.

INCI: Persea Gratissima (Extra Virgin, Cold Pressed Avocado) Oil, Vitis Vinifera (Organic, Cold Pressed Concord Grape) Seed Oil, Rubus Fruticosus (Cold Pressed Blackberry) Seed Oil, Salvia Hispanica (Cold Pressed Chia) Oil, Dimethyl Isosorbide (and) Hydroxypinacolone Retinoate, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Oil, Tanecetum annuum (Blue Tansy) oil, Anthemis nobilis (English Chamomile) oil, Eriocephalus punctulatus (Cape Chamomile) oil, Citrus Aurantium Amara (Neroli) Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Blood Orange) oil, Cananga Odorata Flower (Ylang Ylang) Oil, Vetivera zizanoides (Vetiver) oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil (and) Rosmarinus officinalis (Rosemary) Leaf Extract, CI 61565 (Green 6), CI 60725 (Violet 2).

  • 7.5/10
    Applicering - 7.5/10
  • 6.6/10
    Resultat - 6.6/10
7.1/10

Sunday Riley Luna

Sunday Riley Luna finns att köpa hos CultBeauty och kostar 85 GBP vilket är lite över 1 000 SEK.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?