Recension: Paula’s Choice Clear Exfoliating Body Spray

En ny favorit: Paula's Choice

Igår kväll postade jag en bild på Instagram (@hjartestrang) på 3 produkter som blivit nya favoriter för mig, däribland denna exfoliating body spray från Paula’s Choice. En av de andra produkterna har jag redan recenserat, du kan läsa recensionen om Vaseline Intensive Care Spray Moisturiser här. Och den tredje kommer jag att recensera snart!

Paula’s Choice Clear Exfoliating Body Spray 2% BHA

Jag har ett tag haft problem med acne på ryggen, så kallad ”bacne”. Och för en tid sen började jag även få acne på axlar och bröstkorg. Jag tänkte inte så mycket på acnen på kroppen när den satt på ryggen, men efter att den spridit sig till axlar och bröstkorg så ville jag börja behandla den på en gång!

Jag fick rådet att prova denna exfolierande body spray från Paula’s Choice från en av Skincitys anställda. Clear Exfoliating Body Spray riktar sig till ”acne-prone”-hud. Men ska även vara bra mot KP, alltså keratosis pilaris. Den innehåller 2% BHA, eller salicylsyra och fungerar exfolierande. Salicylsyra går ner i porerna och löser upp finnar, plitor och pormaskar. Den förhindrar även att nya tilltäpptheter uppstår.

Formulan är alkoholfri och lämnar inte huden torr och stram efter användning, den är också fri från doft- och färgämnen. Den torkar snabbt efter att man masserat in den och lämnar inte fläckar på kläder. Det var lätt att komma åt på axlar och skulderblad, men ryggen var svårare tyckte jag, även fast den kommer i sprayform.

Efter regelbundet användande ska man se en ren och klarare hud, men redan efter två användningar så tycker jag att de röda ärren från acnen som jag har på bröstkorgen är litet ljusare! Något jag också märkt är att huden är mycket lenare. Jag kommer nog börja använda denna spray på de områden jag har keratosis pilaris (armar och ben) för att se hur den fungerar på det.

INCI: Active Ingredient: 2% Salicylic Acid (beta hydroxy acid/exfoliant) Inactive Ingredients: Water (Aqua), Dipropylene Glycol (hydration), Butylene Glycol (hydration), Polysorbate 20 (texture enhancer), Pentylene Glycol (hydration), Sodium Hyaluronate (skin replenishing), Dipotassium Glycyrrhizate, Glycyrrhiza Glabra Root Extract (licorice extract/skin-soothing), Berberis Vulgaris Root Extract (barberry extract/calming plant extract), Lauric Acid (texture enhancer), Allantoin (skin-soothing), Panthenol (skin replenishing), Glycerin (skin replenishing), PEG/PPG-17/6 Copolymer, Methyl Gluceth-20 (skin replenishing), Glycereth-26 (texture-enhancing), Potassium Sorbate, Sodium Metabisulfite (preservative), Sodium Hydroxide (pH adjuster), Disodium EDTA (stabilizer).

  • 5.6/10
    Applicering - 5.6/10
  • 6.7/10
    Resultat - 6.7/10
6.2/10

Paula's Choice Clear Exfoliating Body Spray 2% BHA

Paula’s Choice Clear Exfoliating Body Spray 2% BHA finns att köpa hos Skincity.se och kostar 299 SEK för 118ml.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?