Recension: Tarte Rainforest of the Sea Marine Boosting Mist

Tarte Rainforest of the Sea Marine Boosting Mist

Tarte Rainforest of the Sea Marine Boosting Mist

Tarte Rainforest of the Sea Marine Boosting Mist

Hej alla, hoppas ni har haft en bra vecka! Detta är dagens första inlägg och det är en kort recension om Tarte Rainforest of the Sea Marine Boosting Mist. Och jag har ju ett litet stort problem med face mists och ville absolut prova denna efter att ha läst vad Linda Hallberg skrev om den.

Marine Boosting Mist är en 4-in-1 mist: den fungerar, enligt Tarte, som en primer, makeup setting spray, hydrating mist och skin refresher. Den har en behaglig doft av citrus och kommer i en flerfärgad, flaska i plast. Den innehåller 75ml. Den sprayar en jämn mist och man känner sig inte blöt och misten sjunker in snabbt.

Bland ingredienserna finns apelsinskal, lavendel och kokosolja. Även koffein finns med! Dessa ska fräscha upp, minska porer, rodnad och reducera fina linjer och puffighet. Plus att den ska göra huden mjuk och len. Misten är helt vegansk och är även hypoallergen.

Den andra ingrediensen i listan är dock ”SD alcohol 40-B (alcohol denat)”. ”Alcohol denat” är straight up alkohol även kallat etanol eller etylalkohol och i hudvård är det mycket uttorkande. ”Alcohol denat” betyder att alkoholen är denaturerad, alltså en liten mängd denatureringsmedel har lagts till för att ge alkoholen en dålig smak.

Jag tänkte först att jag kunde go crazy och använda denna som en hydrating mist, men efter att jag testat den lite så känner jag att den är mycket bättre som makeup setting spray. Ingrediensen ”alcohol denat” är vad som gör den uttorkande = inte något jag skulle använda som hydrating mist och det är även vad som gör att den är bra på att matta ner glans och oljig hy.

Som makeup setting spray så är det bästa att den förlänger hållbarheten på foundation och de puder produkter jag använt ovanpå. Jag har sminkat mig på morgonen runt kl 07:30 och tagit av sminket vid 19:30. Det har sett ut precis som när jag applicerade det, till exempel rouge mattades inte av efter de vanliga 6 timmarna utan höll verkligen hela dagen.

Tarte lovar lite för mycket med denna produkt när de säger att den är 4-in-1, för mig fungerade den inte som hydrating mist och/eller skin refresher, den kändes uttorkande på huden och det kändes lite tight när jag sprayade den på bar hud. Men som makeup setting spray var den perfa. Som primer? Nja, jag är skeptisk.

INCI: Water, SD Alcohol 40-B (Alcohol Denat.), Glycerin, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Limonene, Phenoxyethanol, Sea Water Extract, Caffeine, Disodium EDTA, Lens Esculenta (Lentil) Seed Extract, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Chlorphenesin, Citral, Ethylhexylglycerin, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Algae Extract, Linalool, Gardenia Tahitensis Flower Extract, Tocopherol.

  • 6.2/10
    Applicering - 6.2/10
  • 4.9/10
    Resultat - 4.9/10
5.6/10

Sammanfattning

Tarte Rainforest of the Sea Marine Boosting Mist säljs exklusivt hos Sephora, vi här i Sverige kan klicka hem en flarra från qvcuk.com. Där den kostar £26.50, alltså 307 SEK. Frakt tillkommer.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?