Recension: Tom Ford Orchid Soleil

Idag är det söndag, och det mesta står still och väntar på att veckan ska dra igång igen. Jag tänkte dela med mig av veckans favorit, alltså den produkten som jag kanske använt mest under veckan eller som varit på önskelistan ett tag… eller bara något nytt som jag tycker om lite extra.

Recension: Tom Ford Orchid Soleil

Tom Ford – Orchid Soleil, EdP, 30ml á 680kr

Denna parfym från Tom Ford blev genast en favorit, kan vi börja med att tala om flakongen?! Roséguld! OCH! Man ser igenom flaskan, vet inte om man gör det på alla Orchidflaskor eller om det är något speciellt för Orchid Soleil. Jag har sen tidigare Black Orchid, en doft jag alltid får komplimanger för och som håller hela dagen.

Recension: Tom Ford Orchid Soleil
Orchid Soleil är varm och sensuell. En doft som får en att känna att sommaren aldrig kommer ta slut. Tom Ford säger såhär om Orchid Soleil: ”the new scent captures the seductive warmth and reflective bare skin of the tom ford woman”. Efter att ha sprayat på den känner jag direkt en av hjärtnoterna som är lilja, känner även av kryddig rosépeppar och lite bitter citrus. De andra noterna är som följer…

Tom Ford Orchid Soleil noter

  • Toppnoter – Pomerans, Rosépeppar, Cypress
  • Hjärtnoter – Orkidé, Röd Spindel Lilja, Tuberos
  • Basnoter – Vanilj, Kastanjekräm, Patchouli

Recension: Tom Ford Orchid Soleil

Hållbarheten av Orchid Soleil liknar Black Orchid, runt 5 – 6 timmar. Den torkar ner till en krämig och mjuk blandning av vanilj och kastanjekräm. Om du tycker om varma dofter (eller är ett fan av Black Orchid) så tror jag att du kan köpa denna utan att ha doftat på den i butik först. Men då det är en liten investering, 30ml kostar 680kr, så vill man nog dofta på den först… men det gjorde inte jag.

Recension: Tom Ford Orchid Soleil

Tom Ford Orchid Soleil släpptes i juli i år, jag köpte min flaska hos franska Sephora och saltade räkningen lite… Men såg nu när jag skrev detta inlägg att den finns hos Harmoniq, i 30ml, 50ml och 100ml. Du kan även köpa den hos FeelUnique.

Kommer du att förlänga sommaren med Orchid Soleil?

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?