Recension: Kat Von D Lock It Foundation & Concealer Crème

Kat Von D Lock It Foundation & Lock It Concealer Crème. Nu var det dags för test och jag testade dem på en mycket varm höstdag (jo, jag tycker det är höst nu, eller hoppas att det är det). Jag har även testat Lock It Concealer Crème.

Kat Von D Lock It Foundation & Lock It Concealer

Före: Kat Von D Lock It Foundation & Lock It Concealer Crème

Första intrycket var att foundationen har en ganska tjock formula, och enligt recensioner jag läst så skulle den vara ”svår” att blanda ut, men det var inte svårare än någon annan foundation. Jag använde en Sigma F80 att applicera den med och tycker att jag fick till det ganska bra. Då det är en tjock formula så räcker lite foundation långt och det krävdes inte fullt 1 1/2 pump för att täcka ansikte och hals.

Kat Von D Lock It Foundation & Lock It Concealer Crème

Concealern, även om formulan är ganska trögflytande och torr, så passade den bra under ögonen. Den rörde sig inte utan stannade på plats hela dagen. Man behöver arbeta fort då den torkar och settar snabbt. Jag provade att blanda ut den både med fingrar och en fuktig Beauty Blender, det senare gick lite bättre.

Kat Von D Lock It Foundation & Lock It Concealer Crème
Kat Von D Lock It Foundation & Lock It Concealer Crème

Concealern kommer i en hylsa med en wand och foundationen kommer i en pumpflaska. Båda förpackningarna är i plast och har genomskinliga partier med svart tryck. Concealern är på 6.5ml och foundationen är i standard mängd på 30ml.
Jag tycker att nyansen på concealern var lite bättre för min hy än vad foundationen var. Concealern ser lite mer neutral ut, men är ändå för en ljus och varm hudton, och foundationen drar mer mot gult och såg väldigt gul ut på min hy även fast jag har en varm underton.

Kat Von D Lock It Foundation & Lock It Concealer Crème

Efter: Kat Von D Lock It Foundation & Lock It Concealer Crème

Detta är resultatet, båda produkterna har en byggbar, medium till full täckning. Semi-matt finish. Foundationen absorberar olja med hjälp av ”natural polymers” och har extra återfuktande ingredienser som återfuktar huden. Jag upplevde inte att den fastnade i torra fläckar eller samlades i porer, eller kring näsvingarna.

Jag som har blandhy tyckte mycket om denna foundation, den kan nog funka för någon med torr hy också då den återfuktar, den kanske till och med passar för den lite oljiga hudtypen. Concealern, om du ska ha den under ögonen, passar nog inte för dig med linjer eller torr hy då den har en ”dragig” känsla och är ganska torr.

Jag tyckte bättre om concealern än foundationen, just på grund av nyansen. Jag tycker, såhär i efterhand att man bör gå till Sephora (där Kat Von D säljs exklusivt i Sverige) och prova nyanserna för att få rätt nyans på en gång. Jag tror inte att jag kommer köpa en annan nyans av foundationen, även fast jag i överlag tyckte om den.

Foundation: Light 45, light beige with warm undertone
Concealer: Light 3, fair shell with warm undertone

INCI, Lock It Foundation: Water, Dimethicone, Phenyl Trimethicone, Trimethylsiloxysilicate, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Polysilicone-11, Butylene Glycol, Isononyl Isononanoate, Silica Dimethicone Silylate, Dimer Dilinoleyl Dimer Dilinoleate, Dimethicone Crosspolymer, Glycerin, Isododecane, Sodium Chloride, Methicone, Glyceryl Caprylate, Calcium Carbonate, Sorbitan Sesquioleate, Trihydroxystearin, Potassium Sorbate, Methylpropanediol, Caprylhydroxamic Acid, Disodium Edta, Peg/Ppg-18/18 Dimethicone. May Contain (+/-):CI 77891 (Titanium Dioxide), CI 77492 (Iron Oxide), CI 77491 (Iron Oxide), CI 77499 (Iron Oxide).

INCI, Lock It Concealer Crème: Water/Aqua/Eau, Dimethicone, Butylene Glycol, Trimethylsiloxysilicate, Laurel PEG-9 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone, Caprylic/Capric Triglyceride, Polymethyl Methacrylate, PVP, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Isostearic Acid, PEG-10 Dimethicone, Glycerin, Phenoxyethanol, Aluminum Hydroxide, Disteardimonium Hectorite, Bis-PEG-15 Dimethicone/IPDI Copolymer, Isopropyl Titanium Triisostearate, PEG-2 Soyamine, Boron Nitride, Hydrogenated Polyisobutene, Sodium Chloride, VP/Hexadecene Copolymer, Caprylyl Glycol, Mica, Phytantriol, Simethicone, Potassium Sorbate, Tocopheryl Acetate, Betaine, Hexylene Glycol, Disodium EDTA, Tocopherol, Methicone, Tremella Fuciformis Sporocarp Extract, Tetrahexyldecyl Ascorbate, Sodium Hyaluronate, Titanium Dioxide, Iron Oxides, Bismuth Oxychloride.

  • 5.9/10
    Kat Von D Lock It Foundation - 5.9/10
  • 6.5/10
    Kat Von D Lock It Concealer Crème - 6.5/10
6.2/10

Sammanfattning

Kat Von D säljs exklusivt hos Sephora i Sverige. Lock-It Foundation och Lock-It Concealer Crème är märkta som veganska och cruelty free.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?