First impression: The Body Shop Himalayan Charcoal

The Body Shop Himalayan Charcoal

The Body Shop Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask

I skrivande stund sitter jag med denna masken på mig, jag känner hur det pirrar lite i huden. Det känns fräscht och rent. Som om allt gunk kommer upp till ytan.

Denna mask riktar sig till dig som tycker att din hud känns fet. Inspirerad av ayurvediska traditioner. Den här masken innehåller kraftfulla ingredienser: blad av grönt te som innehåller höga halter av antioxidanter och katekiner, hjälper till att exfoliera huden. Medan träkol från bambu rengör på djupet och tar bort överflödig olja från huden. Den innehåller också Community Trade tea tree-olja som hjälper till att ge en klarare hud.

The Body Shop Himalayan Charcoal
The Body Shop Himalayan Charcoal

Masken känns skönt svalkande och det känns verkligen som om huden blir rengjord på djupet. Efteråt känns huden otroligt len, andra har beskrivit det som ”babyrumpa” och jag är böjd att hålla med. Efter en riktigt djup rengöring så lägger jag ofta en annan mask, olja eller kräm för att få tillbaka lite fukt till huden. En sk. ”fuktbomb”.

Enligt instruktioner ska masken vara på i 5 – 10 minuter, och användas 2 – 3 gånger i veckan. Spontant känner jag att min hud inte skulle klara 2 – 3 gånger i veckan, huden blev lite rödflammig men det är också det enda negativa med masken. En känslig hy tycker nog inte om denna mask. Alla Superfood-masker innehåller alkohol och parfym. Har du en känslig hy, eller inte tycker om parfymerade produkter – be om ett test innan du köper full size produkten.

Jag kommer fortsätta använda denna mask och se om den påverkar hyn på långsikt. Himalayan Charcoal Mask, och de 4 andra superfood-maskerna, finns att köpa hos The Body Shop, i butik eller online.

Har du testat The Body Shop Himalayan Charcoal Mask, får den tummen upp eller tummen ner?

1

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?