First impressions: Cuccio Cuticle Revitalizing Oil

Cuccio Cuticle Revitalizing Oil: Pomegranate & Fig

Cuccio Cuticle Revitalizing Oil Pomegranate & Fig

Cuccio Cuticle Revitalizing Oil kommer i 3 olika dofter: Sea Kelp & Tea Tree, Milk & Honey och Pomegranate & Fig. Första intrycket var att jag ääälskar doften, doften påminner om min favoritnagelolja Essie Apricot Cuticle Oil konstigt nog. Doften dock är inte för stark utan bara behaglig.

För 195 kronor får man 75 ml olja, jag tycker det är ett bra pris och gör denna olja prisvärd. Som jämförelse så får man för 145 kronor 13,5 ml Essie Apricot Cuticle Oil. Cuccio oljan kostar 2,60 kronor per ml och Essie kostar 10,70 kronor per ml.

Den komplexa blandningen av oljor och vitaminer i denna olja tillför antioxidanter samtidigt som de ger näring, återfuktar och främjar tillväxten av nageln. I denna olja kan vi bland annat hitta safflorolja, druvkärneolja och sesamolja. Även vetegroddar finns med i mixen!

Cuccio Cuticle Revitalizing Oil: Pomegranate & FigCuccio Cuticle Revitalizing Oil: Pomegranate & Fig

 

Jag tycker: Jag har inte använt den nog länge för att se om tillväxten av nageln påverkas, men oljan återfuktar bra och mina naglar har inte lika mycket ridges (vilket brukar betyda att nageln är mer återfuktad). Jag tar upp applikatorn ur flaskan och droppar en liten droppe på varje sida av nageln, sen masserar jag in det. Oljan sjunker in snabbt, om man inte tar för mycket då vill säga.

Något jag också gillar är att flaskan är sned på ena sidan för att underlätta att få upp olja ur flaskan. Jag saknar dock en pensel som applikator istället för denna pipett, jag tycker penseln är lättare att arbeta med. Och med en pensel är det lättare att dosera mängden produkt, vilket gör att t ex Essies olja kan vara drygare och det kan motivera ett köp, trots priset per ml för den oljan.

Cuccio Cuticle Revitalizing Oil Pomegranate & Fig finns att köpa på bl a. Baresso.

0

3 Kommentarer

 1. anki
  30 september 2016 / 18:39

  alltså priset är ju asbra för mängden man får. undrar hur den är i jämförelse mot scratch nailfood, som är HG för mig?

  • Jenny Elisabeth
   Författare
   30 september 2016 / 20:11

   Har ingen NailFood hemma, men ur minnet så tycker jag Cuccio är lite tunnare. Men de återfuktar bra båda två och jag föredrar applikatorn/pipetten på Cuccio vs NailFood. Svårt att jämföra djupare då jag inte använt Cuccio så länge.

 2. anki
  1 oktober 2016 / 00:42

  aha OK för nailfood är ju rejält tjock i konsistensen, två droppar räcker gott och väl till alla fingrarna och lite till typ (har aldrig fattat att man ska ha en droppe på varje nagel?)… men jag ska nog spana in cuccio, tack för tipset!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?