Recension: Urban Decay Naked Skin Color Correcting Fluid

De senaste veckorna har min ”dagliga sminkrutin” bestått av concealer, mascara, ögonbrynspenna och ett läppstift. Jag är inte den som vill slänga på lager på lager med smink, jag gör det ibland när lusten faller på. Men oftast vill jag ha det minimalt och enkelt!

Men här kommer något som jag nog kan vänja mig vid att göra, nämligen color correcting. Jag har testat Urban Decay Naked Skin Color Correcting Fluid och nu ska jag prata om hur jag använder de två nyanser jag har. Ni kan även vänta er ett inlägg om YSL Touche Éclat Neutralizers i nyanserna vert green och abricot bisque.

Urban Decay Naked Skin Color Correcting FluidUrban Decay Naked Skin Color Correcting Fluid

Urban Decay släppte sina color correctors tidigare i år, och de är en del av Naked linjen med produkter. Då jag gillar concealern från Naked linjen så bestämde jag mig för att jag åtminstone skulle testa två nyanser av color correcting fluid.
Valet föll på green och pink, då mina största problem med huden (som kan rättas till med denna metod) är röda acneärr och mörka ringar under ögonen.

Urban Decay Naked Skin Color Correcting Fluid

Det finns fem nyanser av Urban Decay Naked Skin Color Correcting Fluid. Dessa nyanser är framtagna för att passa både ljusa och mörka hudfärger och de behov som man kan ha.

GREEN
: Counteracts spot redness, including blemishes and broken blood vessels
LAVENDER
: Balances out sallowness and helps neutralise skin with a yellow undertone
PEACH
: Works great for dark circles, dark spots, veins and deep discoloration. Ideal for blue-hued dark circles, typically seen in deeper skin tones
PINK
: Disguises dark circles, particularly on fair skin tones. Also works well as a highlighter and creates a lifted appearance
YELLOW
: Perfect for concealing purple-hued dark circles or brightening lacklustre complexions

Urban Decay Naked Skin Color Correcting Fluid

Urban Decay Naked Skin Color Correcting FluidGreen / Pink
Urban Decay Naked Skin Color Correcting FluidGreen / Pink

Både formula och förpackning påminner mycket om concealern från Naked linjen. Formulan är pigmenterad, tunn och lättarbetad vilket är ett plus då den blir lätt att blanda ut och den skiner inte igenom concealern ovanpå.

Jag har gjort så att jag använder Naked Skin Color Correcting Fluid ovanpå foundation, men under concealer. Nedan kan du se ett exempel på hur det kan se ut. Jag använder en Beautyblender när jag blandar ut concealer och/eller color correcting produkt.

Urban Decay Naked Skin Color Correcting FluidSTEG 1: Applicera foundation/BB kräm

Urban Decay Naked Skin Color Correcting FluidSTEG 2: Applicera Naked Skin Color Correcting Fluid Pink under ögonen (eller annan nyans på specifikt område)

Urban Decay Naked Skin Color Correcting FluidSTEG 3: Blanda ut correctorn och applicera concealer, blanda sedan ut den. Setta concealern med valfritt puder

Som ni ser är mitt ögonområde uppljusat och har nu en jämnare ton. Och som jag sa i början av inlägget, color correcting är definitivt något jag kan tänka mig att lägga till i min annars så minimala rutin.

Urban Decay Naked Skin Color Correcting Fluid finns att köpa på bl a. FeelUnique och kostar 206 SEK.

INCI: Water, Cyclopentasiloxane, C12-15 Alkyl Benzoate, Glycerin, Butylene Glycol, Methyl Methacrylate Crosspolymer, PEG-10 Dimethicone, Dimethicone, Dimethicone/PEG-10/15 Crosspolymer, Phenoxyethanol, Acrylates/Dimethicone Copolymer, Boron Nitride, Lecithin, Magnesium Sulfate, Nylon-12, Disodium Stearoyl Glutamate, Caprylyl Glycol, Lauroyl Lysine, Tocopheryl Acetate, Hexylene Glycol, Aluminum Hydroxide, Ascorbyl Glucoside, Dipropylene Glycol, Sodium Citrate, Steareth-20, Sodium Hyaluronate, Tocopherol, Chlorhexidine Digluconate, N-Hydroxysuccinimide, Potassium Sorbate, Chrysin, Palmitoyl Tripeptide-1, Palmitoyl Tetrapeptide-7. [+/- (All Shades May Contain: Mica, CI 77891 (Titanium Dioxide), CI 77491/77492/77499 (Iron Oxides), CI 77007 (Ultramarines), CI 77288 (Chromium Oxide Greens)].

  • 5.4/10
    Applicering - 5.4/10
  • 6.1/10
    Hållbarhet - 6.1/10
  • 6.4/10
    Resultat - 6.4/10
6/10

Urban Decay Naked Skin Color Correcting Fluid

Urban Decay Naked Skin Color Correcting Fluid finns att köpa där Urban Decay säljs. Kostar runt 220 SEK.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?