Recension: Clinique Anti-Blemish Solutions BB Cream

Clinique Anti-Blemish Solutions BB Cream

Clinique Anti-Blemish Solutions BB Cream

”En lätt färgkorrigerande creme som ger högt SPF skydd och täcker orenheter utan att täppa till porerna”

Jag har äntligen fått tummen ur och köpt Clinique Anti-Blemish Solutions BB Cream. Har bara hört gott om den och då jag gillar en lättare bas var det en no brainer; jag måste prova!

Clinique Anti-Blemish Solutions BB Cream

Före Clinique Anti-Blemish Solutions BB Cream

Clinique Anti-Blemish Solutions BB Cream

Efter Clinique Anti-Blemish Solutions BB Cream

Jag tycker: detta är en riktigt bra BB kräm, den har byggbar täckning och var lätt att applicera. Jag använde en MAC #170 Synthetic Rounded Slant Brush för applikation. Huden fick en fin finish, inte dewy men inte helt matt heller (den beskrivs dock som ”mattifying”?), och den täckte bra även fast jag valde att inte bygga upp täckningen med fler lager. Den kändes inte på huden och framhävde heller inte torra partier som jag har problem med ibland.

Nyansen var jag orolig för att den skulle vara för mörk. Jag valde nyansen ”light” och jag brukar, som referens använda MAC NC15. Nyansen var ganska spot on faktiskt, möjligen att jag hade velat ha den just lite ljusare – men, då hade den inte passat för lika många ljusa hudtoner som den gör nu.

Clinique Anti-Blemish Solutions BB Cream kommer i 5 nyanser, från ”light” till ”deep”. En flarra på 30ml går loss på 295 SEK och finns att köpa hos bland annat Eleven som bara har 2 nyanser, KICKS har 3 men Clinique’s egna webshop har alla 5.

INCI: Active Ingredients: Octinoxate 7.5%, Octisalate 2%, Titanium Dioxide 1.6%. Inactive Ingredients:  Water\Aqua\Eau, Methyl Trimethicone, Alcohol, Ethylhexyl Palmitate, PEG-9 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone, Propanediol, Glycerin, Glyceryl Caprylate, PEG-3 Dimethicone, Dimethicone, Tocopheryl Acetate, Lecithin, Triethoxycaprylylsilane, Stearyl Glycyrrhetinate, Sorbitan Sesquiisostearate, Sodium Hyaluronate, Pyridoxine HCL, Stearic Acid, Hesperidin Methyl Chalcone, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Sodium Chloride, Aluminum Hydroxide, Steareth-20, Dipeptide-2, Silica, Sodium Citrate, Phenoxyethanol [+/- Mica, Iron Oxides (CI 77491),Iron Oxides (CI 77492), Iron Oxides (CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891)].

  • Applicering
  • Hållbarhet
  • Resultat
4.8

Clinique Anti-Blemish Solutions BB Cream

En lätt färgkorrigerenade creme som ger högt SPF skydd och täcker orenheter utan att täppa igen porerna.

Finns där Clinique säljs, i butik och online och kostar 295 SEK.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?