Min akne historia: Litium

Min akne historia: Litium

Litium orsakar min akne

Dags för en akne uppdatering tycker jag. Efter mitt inlägg Litium + Roaccutan = Sant? var jag hos hudläkaren, min hy såg hemsk ut, och han ansåg att jag borde se över annan medicinering innan han kan erbjuda annat än antibiotika. Så jag pratade med min sköterska på VPM, för jag har visst en, och hon hade i sin tur pratat med min läkare som sagt att akne är en känd biverkning av Litium. Det kändes bra att höra, det kändes som om jag inte inbillar mig saker.

Läkaren och sköterskan hade kommit överens om att erbjuda mig två alternativ: 1) stå ut ett par veckor till för att se om det lägger sig och 2) om jag inte står ut får jag höra av mig så provar vi något annat.

Min hy ser lite bättre ut idag (bild ovan), antagligen på grund av all hudvård jag kastat på den för att det värsta ska lägga sig. Men jag undersöker alternativ till Litium ändå, dels för att få veta om det finns något alternativ och sen för att jag mest gick med på att ”stå ut ett par veckor till” för att det verkade vara det som dom ville göra.

Uppdatering: den 25/9 2017 började jag med Isotretinoin, här kan du läsa om det.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?