The Battle of The Lip Balms

The Battle of The Lip Balms

Nu när hösten är här med det kyliga vädret så tänkte jag att det passar bra med ett Battle of The Lip Balms inlägg. Några av mina favoriter råkar finnas med, i slutet av inlägget finns svaret på vilket läppbalsam jag tycker är bäst!

Dior Crème de Rose

Dior Crème de Rose

Mängd: 7,2g
Pris: 290 SEK + frakt & tull/moms (Nordstrom.com), 40,27 SEK / g

Var osäker på om man fortfarande kunde köpa denna, men det kunde man; visserligen till högt pris hos Nordstrom.com, men men… Crème de Rose har, enligt mig, lite kultstatus. Läppbalsamet lugnar, plumpar, återfuktar och skyddar läpparna med SPF 10. Jag har 2 stycken burkar kvar, och jag brukar använda Crème de Rose som kur över natten och till det tycker jag den funkar väldigt bra. Den har doft av ros, och ingen smak eller färg. Jag vill egentligen inte säga detta, då priset är så högt, men detta är ett bra läppbalsam, I’m sorry ?

NUXE Rêve de Miel Ultra Nourishing Lip Balm

NUXE Rêve de Miel Ultra Nourishing Lip Balm

Mängd: 15g
Pris: 89 SEK (Cocopanda.se), 5,93 SEK / g

NUXE Rêve de Miel Ultra Nourishing Lip Balm beskrivs som ”ett näringsrikt, reparerande och parfymfritt läppbalsam”. Det innehåller bivax och sheasmör som läker torra och nariga läppar. I mitt test så var Rêve de Miel återfuktande, och bivaxet och sheasmöret förseglar ytan på läpparna och håller kvar det på läpparna medan man t ex äter. Jag tyckte inte att det var så skönt att ha som kur under natten då konsistensen känns lite torr, men på dagen fungerar det väldigt bra. Ett plus för att det känns skönt och varmt om läpparna när man är ute!

NIVEA Lip Butter

NIVEA Lip Butter, Vanilla & Macadamia

Mängd: 16,7g
Pris: 39 SEK (Lyko.se), 2,33 SEK / g

NIVEA’s Lip Butter kommer i en liten plåtburk, konsistensen är smörig och smälter lite på läpparna. Jag tycker den är toppen som kur över natten i ett lite tjockare lager. I tunnare lager fungerar den bra för återfuktning över dagen, något man kan tänka på är att nyansen blir allt mer vit ju tjockare lager du har på läpparna. Läppbalsamet har ingen smak, men en härlig doft!

Avène Cold Cream Lip Balm

Avène Cold Cream Lip Balm

Mängd: 4,5g
Pris: 58 SEK (Apotea.se), 12,88 SEK / g

Avène Cold Cream Lip Balm är en ny produkt för mig, det första jag märkte med den var doften. Doften kändes stark först, men tonades ner med tiden. Om man bortser från doften så är detta en bra produkt, jag har problem med att läpparna flagnar och är torra. Mest troligt är detta för att jag använder så mycket flytande läppstift… Så jag använde Avène Cold Cream Lip Balm i en vecka, jag föredrog att använda den under dagen. Den känns lite lik NUXE Rêve de Miel, lite torr men ändå mer krämig än NUXE. På den vecka jag testade Cold Cream Lip Balm så blev mina läppar mjuka, och flagorna försvann!

EOS Lip Balm

EOS Lip Balm

Mängd: 7g
Pris: 89 SEK (Lyko.se), 12,71 SEK / g

EOS har hängt med ett par år, och med en skandal (som nu är löst) i ryggsäcken så är läppbalsamet fortfarande populärt. Detta är det enda eko-alternativet i detta test. Jag tycker att EOS Lip Balm var lite svår att applicera först, det blev tunt och det kändes knappt som om man hade något på läpparna. Läppbalsamet känns inte lika återfuktande som andra alternativ och jag använde det inte hela veckan då jag inte tyckte att det återfuktade läpparna nog.

Slutsats

EOS och Avène var inga direkta favoriter, Avène är bättre än EOS; men är eko viktigt för dig blir valet ett annat. Bang for your buck får man med NIVEA som inte bara har lägst pris utan även mest mängd produkt. Dior Crème de Rose är inte så prisvärd då den kostar 40,27 SEK / g, men det är ett bra läppbalsam som gör det som utlovas.

Vad gäller reparerande och återfuktande av läpparna så tycker jag att NIVEA och NUXE är bäst, gärna i kombination! Jag har använt NIVEA på natten och NUXE på dagen. Men vill man ha ett stick och inte en burk är Avène såklart ett bättre val. Det är inte särskilt hygieniskt med att doppa ner fingrarna i en burk om och om igen, om man inte använder sanitizer religiöst.

Alltså, enligt mig så ska man satsa på NIVEA eller NUXE i vinter, NUXE om man har lite torrare läppar som spricker och/eller flagnar. NIVEA funkar inte riktigt så bra på de problemen utan är mer ett everyday-läppbalsam. Möjligen, om du #feelingspendy att Dior är ett bra alternativ också, men jag valde bort det då man behöver köpa det från USA och man kan råka på andra avgifter vid köpet.

Vilket av dessa fem kommer du att köpa?

0
Följ:

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Secured By miniOrange

Söker du efter något?