Recension: Peter Thomas Roth Blue Marine Algae

Peter Thomas Roth Blue Marine Algae

Peter Thomas Roth Blue Marine Algae Intense Hydrating Mask

Detta är fuktmasken med stort ”F” för mig, man applicerar ett lite tjockare lager och lämnar det på i 10 minuter. Jag brukar låta det vara på lite längre, kanske 20 minuter. Efteråt är hyn len och återfuktad, lite fylligare också. Masken är i en gelform kan man säga och känns lite kylande på huden, den ska sköljas bort med kallt vatten. Här brukar jag ta en tvättlapp, blöta den med kallt vatten och torka av masken på så sätt.

Peter Thomas Roth Blue Marine Algae

Masken återfuktar på djupet med hjälp av blåalger som är lugnande och närande och förser huden med näring och har fuktgivande egenskaper som skyddar mot uttorkning och förebygger skador. Koreanskt te från Jeju öarna som ger näring och fukt. Antarcticine som är ett glykoprotein från den arktiska glaciären som hjälper huden att behålla vatten och skyddar huden mot vattenförlust. Och sen mikroalger och havsvatten som ger ett ”biologiskt fuktskydd” och tillför mineraler och hjälper till att behålla hudens fuktbalans hela dagen och skyddar den hydrolipida barriären.

Jag tycker: detta är nog min favorit av de fuktmasker jag har från Peter Thomas Roth, jag använder den ofta efter en lermask eller annan djuprengörande mask. Den återfuktar huden väldigt bra och efteråt känns huden len och mjuk, den ser helt enkelt strålande ut. Blue Marine Algae Mask har en diskret doft som inte stör och jag gillar konsistensen, och samma konsistens finns i Cucumber Gel Mask och Rose Stem Cell Mask.

INCI: Water/Aqua/Eau, Salvia Officinalis (Sage) Flower/Leaf/Stem Water, Glycerin, Pseudoalteromonas Ferment Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Kappaphycus Alvarezii Extract, Algae Extract, Maris Aqua (Sea Water), Sodium Hyaluronate, Mica, Silica, Carbomer, Sodium Hydroxide, Disodium EDTA, Citric Acid, Caprylyl Glycol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol, Titanium Dioxide (CI 77891), Blue 1 (CI 42090).

  • Applicering
  • Resultat
4.5

Blue Marine Algae Intense Hydrating Mask

En djupt återfuktande och intensivt närande gel mask. Gör en djupdykning i uppfriskande fukt där glacial lake blue marine algae hjälper till att leverera näringsämnen med maximal anti-aging effekt för att hjälpa till att försvara mot effekterna av skadlig uttorkning.

Blue Marine Algae Intense Hydrating Mask finns att köpa hos bl a. Eleven, den finns även hos Skincity och kostar där 529 SEK.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?