Recension: Kat Von D Lock-It Foundation, take two

Kat Von D Lock-It Foundation

Kat Von D Lock-It Foundation

För ett par månader sedan köpte jag Lock-It Foundation från Kat Von D, jag testade den och du kan se resultatet och läsa recensionen här. Jag var inte riktigt nöjd, jag tyckte den var lite för gul; eller var den helt enkelt för mörk istället? Jag la den i lådan med basprodukter och tänkte inte mer på den, det är väl en foundation som inte passar mig.

Temptalia’s Foundation Matrix och Findation matchar NC15 med Lock-It Foundation i nyans Light 45, den jag har. Så jag testade foundationen igen denna vecka ett par gånger, och nu… nu tyckte jag det blev riktigt bra! Nu förstår jag varför den har bra recensioner!

Vid alla tillfällen denna vecka har jag använt den med en primer (vilket jag inte gjorde i mitt första test), jag har använt Chanel Le Blanc de Chanel som är en lystergivande primer. Foundationen beskrivs såhär: ”high-pigment, full-coverage foundation with a matte finish and 24-hour wear”.

Med ett lätt lager, som för övrigt inte känns på huden, så täcks ojämnheter och blemmor. Foundationen suger upp fett och den passar därför även en oljig hy. Lock-It Foundation är formulerad med 21% pigment och den täcker ALLT, och det gör den utan att det blir kakigt. Concealer är egentligen inte nödvändigt om man inte som jag har blemmor man vill täcka. Den fastnade inte i torra partier, utan la sig fint ovanpå.

Jag applicerade Lock-It Foundation med en fuktig Beautyblender, jag provade även med en borste men föredrog Beautyblendern. En och en halv pump räckte gott och väl till hela ansiktet, så det krävs inte mycket produkt. Jag tänkte även på hållbarheten och den kan jag inte klaga på, sminket höll hela dagen, från kl 09:30 – 20:30 när jag tvättade bort det! Det rörde sig inte, det smetades inte ut eller fadeade. Det enda jag har att anmärka på är konsistensen. Den kan, beroende på verktyg, vara svår att blanda ut då den är tjock och lite trög.

Summa summarum, jag är nu så imponerad av denna foundation att det är den som får följa med mig upp till mamma och pappa i jul!

INCI: Water, Dimethicone, Phenyl Trimethicone, Trimethylsiloxysilicate, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Polysilicone-11, Butylene Glycol, Isononyl Isononanoate, Silica Dimethicone Silylate, Dimer Dilinoleyl Dimer Dilinoleate, Dimethicone Crosspolymer, Glycerin, Isododecane, Sodium Chloride, Methicone, Glyceryl Caprylate, Calcium Carbonate, Sorbitan Sesquioleate, Trihydroxystearin, Potassium Sorbate, Methylpropanediol, Caprylhydroxamic Acid, Disodium Edta, Peg/Ppg-18/18 Dimethicone. May Contain (+/-):CI 77891 (Titanium Dioxide), CI 77492 (Iron Oxide), CI 77491 (Iron Oxide), CI 77499 (Iron Oxide).

  • 5.9/10
    Applicering - 5.9/10
  • 7/10
    Hållbarhet - 7/10
  • 6.1/10
    Täckning - 6.1/10
6.3/10

Kat Von D Lock-It Foundation

Kat Von D skapade denna foundation för att ge exceptionell täckning utan att behöva kompromissa med en perfekt finish. Produkten är formulerad med 21 % färgpigment för att ge full täckning i 24h. Lock-It Foundation finns i 12 nyanser.

Lock-It Foundation finns att köpa exklusivt hos Sephoras butiker, där den kostar 350 SEK.

Lock-It Foundation är märkt som vegansk och cruelty free.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?