Medicinändringar

Psykisk ohälsa

Medicinändringar

Medicinändringar

Jag kom precis hem från COOP och Apoteket. Det är +5 grader ute och jag har varit och hämtat en av de “nya” medicinerna som jag nu ska prova. Den andra medicinen kommer i ApoDosen som ska hämtas på tisdag. Jag har haft mycket kontakt med Matilda, min sköterska på psykmottagningen, denna vecka. Hon har skickat meddelanden till min läkare och han har skickat meddelanden till mig via Matilda. Vi har kommit fram till lite medicinändringar…

Ändringarna vi gör i min medicinering nu ser ut såhär:

Lithionit: sätts ut
Lamictal: sätts in
Elvanse: sätts ut
Risperidon: sätts in

Lithionit (Litium) är grunden i min medicinering idag, det är den som kapar topparna och dalarna och som liksom säger “du kan leva i den här gråzonen, i mitten, och det kommer funka jättebra“. Lithionit är en bra medicin, men den förvärrar min acne (vilket jag tidigare skyllde på PCOS). Min läkare säger att om man har problem med acne i grunden så kan Lithionit förvärra det, så jag vill prova att byta medicin; till Lamictal.

Elvanse ska också sättas ut, det är också en bra medicin. Jag får mer fokus och kan koncentrera mig, min hjärna är inte ett virrvarr av tankar som jag inte kan placera någonstans utan jag blir klartänkt. Men något som sabbar klartänktheten för mig är… att jag hör röster.

I mina depressiva perioder så är dom där konstant och jag kan inte bortse från dem på något vis, allt tjatter och gnäll… det kommer från alla håll och även om då Elvanse sitter i och ger mig fokus så har jag inget fokus på grund av rösterna.

Jag undrar hur lång tid det kan ta innan Litiumet är ute ur kroppen och inte förvärrar min acne, min acne kanske inte ser så illa ut. Men jag har “under huden“-acne som gör ont och är på det hela taget besvärlig. Risperidon kan också ta ett tag innan man mår bättre av, men på 1177.se står det att man kan få effekt inom en vecka. Here’s hoping…

PS. Jag kommer börja skriva mer om min psykiska (o)hälsa då jag ser öppenhet som en viktig del i att bryta stigmat som finns kring psykisk (o)hälsa. Är du inte intresserad av de inläggen hoppas jag att du kommer tillbaka en annan dag. DS.

Loading Likes...

1 kommentar

  1. måndag, 5 december 2016 / 17:33

    Är definitivt intresserad av mer inlägg med fokus psykisk (o)hälsa 😀

Kommentera