Jag hämtade 8 askar medicin

Psykisk ohälsa

Jag hämtade 8 askar medicinBild från Pixabay

8 askar medicin

Jag var på Apoteket häromdagen, jag fick hämta ut totalt 8 askar medicin av olika sorter. En tanke slog mig när jag stod där vid kassan. “Det är hemskt vad man ska behöva för att få ha ett drägligt liv“.

I skrivande stund mår jag ganska bra, jag är mest nere för att tiden går så sakta och jag blir galen av att bara sitta hemma. Jag är i det stadiet där jag gärna vill göra något, men det finns inte ännu ork att göra något. Har haft ett par väldigt jobbiga veckor, där jag varit i ett komplett mörker.

Det kompletta mörkret jag varit i, det lättar sakta. Jag har insett att mina svängningar kommer i cykler, det verkar så. De är åtföljda av varandra. Till exempel hade jag en hypomani i våras, efter det P A N G så kom depressionen. Och nu i höst samma sak, ett par veckor upp åtföljt av ett par veckor ner. Som jag sa mår jag ganska bra i skrivande stund, jag har mest “tillfällen” med mörka tankar och ångesttoppar då och då.

Min sköterska undrade om det finns risk för överdosering, när jag har så mycket medicin hemma. “Det finns det inte” svarade jag, och det stämmer. För ett par veckor sedan var det en risk, det var allt jag kunde tänka på. Men nu börjar jag se lite ljus i tunneln igen, jag åker hem till familjen nästa vecka och det ska bli skönt att få glo på andra väggar ett tag.

Och en sak till, jag vet inte riktigt hur mycket bloggande det blir under de veckor jag är med familjen. Under julhelgen tippar jag på att det blir ett fotoinlägg (jag gjorde ett i somras) och julsminkningen ska ni få se! Det är min plan och om jag inte dyker upp här innan jul, så hoppas jag att alla mina läsare får en härlig jul! ??

Loading Likes...

Kommentera