Recension: Elemis Nourishing Omega-Rich Cleansing Oil

Elemis Nourishing Omega-Rich Cleansing Oil

Elemis Nourishing Omega-Rich Cleansing Oil

Nourishing Omega-Rich Cleansing Oil är en rengöringsolja för ansiktet, som ska passa de flesta hudtyper. Jag har testat den i ett par veckor, och har nu på semestern en liten travel size med mig. Den löser upp smink och funkar bra som morning cleanse eller second cleanse på kvällen. Jag föredrar att inte använda den som sminkborttagning, för det använder jag ett micellärt vatten, utan jag använder den då som morning cleanse eller second cleanse på kvällen.

Med 90% naturliga oljor så hjälper Nourishing Omega-Rich Cleansing Oil att behålla hudens känsliga fuktbarriär, och hjälper till att hålla pH värdet på 4.5 – 5.5. Bland oljorna finns Vinterros olja som är rik på Omega-3 och den är kombinerad med bland annat Chiafröolja som tar bort smink och orenheter.

Jag tycker: Oljan känns skön på huden, den känns återfuktande samtidigt som den rengör. Jag har använt den ett par gånger för att ta bort smink, och det fungerar väldigt bra. Oljan har en svag doft, jag tycker det doftar lite blommigt och jag tänker att det kan vara Vinterros oljan.

Enligt instruktioner ska man applicera oljan på torr hud, massera in och sen lägga till varmt vatten och då emulgerar oljan. Jag lägger inte till vatten utan jag applicerar, masserar och tar sen bort det med en face cloth (Emma Hardie’s).

Nourishing Omega-Rich Cleansing Oil är bra och väldigt prisvärd tycker jag, det behövs knappt två pumpar för att ta bort även det envisaste sminket och som enbart rengöring så lämnar den ingen hinna på huden utan huden blir len och jag upplever att huden lugnas, hudtonen jämnas ut. Och var inte orolig för att använda en olja på oljig hud, det kan fungera så att olja + olja = huden producerar mindre olja. Men det visste ni säkert ?

INCI: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Polysorbate 85, Sorbitan Oleate, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Sorbitan Sesquioleate, Limonene, Tocopherol, Caprylic/Capric Triglyceride, Salvia Hispanica (Chia) Seed Oil, Camellia Japonica (Rose of Winter) Seed Oil, Citrus Paradisi (Grapefruit) Peel Oil, Geraniol, Fragrance (Parfum), Citral, Linalool, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Pogostemon Cablin (Patchouli) Leaf Oil, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Punica Granatum (Pomegranate) Fruit Extract, Ascorbic Acid.

  • 6.4/10
    Applicering - 6.4/10
  • 7.7/10
    Resultat - 7.7/10
7.1/10

Elemis Nourishing Omega-Rich Cleansing Oil

Tar effektivt och försiktigt bort make-up och orenheter. Innehåller över 90% naturliga oljor. Mjukar upp, lugnar och stödjer hudens fuktbarriär.

Elemis Nourishing Omega-Rich Cleansing Oil finns att köpa på bl. a Skincity.se, där den kostar 399 SEK för 195ml.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?