Ännu mer medicinändringar

Psykisk ohälsa

Ännu mer medicinändringar

Så var det dags igen för lite ändringar i medicineringen, då jag har problem med hallucinationer (hörsel- och syn) så fick jag först Risperdal. Fick så mycket obehagliga biverkningar av den, trots att jag haft samma innan utan problem, så jag fick sluta med den. Min läkare ville ha förslag av mig på vad vi nu ska hitta på och jag föreslog Abilify (Aripiprazole) varpå läkare O säger “ja, det är en bra allmän medicin!“.

Den kan hjälpa med humörstabilisering och ha en antipsykotisk effekt. Och i grunden har jag Lamictal, på låg dos än… för man måste vara så försiktig med den så man inte får en allergisk reaktion, så vi tar det lugnt med upptrappningen.

Så, ja. Lite mer psykisk (o)hälsa-inlägg på bloggen nu, med tanke på inlägget jag skrev häromdagen. Ni kan vänta er lite beauty-inlägg när jag kommer hem från min semester, gott nytt år allihopa! ?

Loading Likes...

3 Kommentarer

 1. söndag, 1 januari 2017 / 16:18

  Lycka till med nya medicinerna 🙂
  Jag har också testat abilify. Inget för mig. Men jag vet att den fungerar för många 🙂

  • söndag, 1 januari 2017 / 20:01

   Den funkade för mig senast, mest som stabilisering… men i högre dos sa läkaren att jag kanske kan få antipsykotisk effekt också 🙂

 2. Janneca
  onsdag, 11 januari 2017 / 22:12

  Hej! Hur mår du av medtrappningen av litium?? Ska trapps ner men hittar inga fakta om utsättningssymptom. Kanske du kan ge mig lite info från din egen erfarenhet. / janneca

  • torsdag, 12 januari 2017 / 08:53

   Hej! Det gick bra att trappa ner Litium, det ersattes ju med Lamictal. Jag märkte av att jag inte tog Litium längre, precis som tidigare när jag missat en tablett eller två: jag mådde lite sämre. Jag hamnade iofs i en depression kort efteråt, men det behöver ju inte ha med Litiumet att göra. Undrar du något mer så fråga på! Ta hand om dig!

Kommentera