Best of beauty 2016: Hudvård

Best of beauty 2016: HudvårdBilder: Clinique, Eleven, KICKS, Lyko, Skincity

Best of beauty 2016: Hudvård

Inspirerad av den video som de flesta beauty vloggare gör just nu så bestämde jag mig för att göra en liten serie på bloggen. Best of beauty 2016! I tre delar: hudvård, smink och hår. Denna delen är hudvård, nästa del kommer på onsdag och den sista delen på fredag. Det är planen i alla fall, men då jag ska fara hem till Falkenberg igen mitt i veckan så får vi se om det blir så. Men nog rambling! Här kommer produkterna.

Nivea Lip Butter, Vanilla & Macadamia, 39 SEK
Detta läppbalsam sviker aldrig, jag använder det på dagen för snabb återfuktning, som prep för matta läppstift eller under natten i ett tjockare lager. Det har en behaglig doft och känns som smält smör på läpparna!

Garnier Micellar Cleansing Water, 79 SEK
Min go-to sminkborttagning eller som rengöring på vintermorgnar när jag vill undvika så mycket vatten som möjligt. Flaskan kommer i generös storlek på 200ml och priset går inte att klaga på – win win.

Elemis Nourishing Omega Rich Cleansing Oil, 469 SEK
En ny favorit i det Eklundska hushållet. Jag har länge använt oljor i min rutin, men aldrig som rengöring – jag förstår nu varför denna olja är så populär, den tar bort det mest envisa smink och lämnar huden återfuktad och len.

Paulas Choice 2% BHA Liquid
PC BHA Liquid är en av favoriterna för en exfolierande toner, andra favoriter är Glow Tonic och FAB Facial Radiance Pads. BHA Liquid exfolierar med hjälp av salicylsyra och ska vara bra för en acne prone hud till exempel. Den lämnar en lite klibbig yta, men då jag har andra produkter ovanpå så stör inte detta mig. Gillar man inte ytan kan man prova gelen eller lotionen.

Clinique Turnaround Revitalizing Lotion, 210 SEK
Efter en exfolierande toner använder jag ofta denna produkt, det är som ett tjockt vatten som återfuktar otroligt bra. På sikt så ska det förutom att återfukta även förbättra hudens textur. Det innehåller hyaluronsyra och glycerin och har lugnande ingredienser.

Clinique Moisture Surge Face Spray, 339 SEK
Om jag inte använder produkten ovan ^ så använder jag oftast denna mist från Clinique. Den innehåller också glycering bland annat och funkar återfuktande, vilket jag tycker kan kännas skönt efter en exfoliering eller en djuprengörande mask.

Sunday Riley Artemis£60.00
Mirakeloljan! Som tyvärr är discontinued och ersatt med UFO har jag för mig. Speciellt bra för acne prone hud, här kan du se en bild på vad den gjorde för min hud över en natt. Den lugnar och läker acne, har en tjock lite sirapsliknande konsistens och en speciell doft. Jag gillar doften! Men mest gillar jag vad den gör för min hy… Artemis finns fortfarande att köpa på CultBeauty, om man inte vill prova UFO.

Scratch Nail Food, 180 SEK – 475 SEK
I år har jag prisat en ny favorit bland nageloljorna och glömt bort en gammal favorit; Scratch Nail Food. När jag köpte en ny flarra av Nail Food för att jämföra lite bland de nya nageloljorna jag testar så upptäckte jag att Nail Food nog är bäst. Naglarna blir flexibla och går inte av lika lätt, nagelbanden mår bra av daglig användning och jag har inga problem med hang nails. 10/10!

Clarins Hand and Nail Treatment Cream, 239 SEK
Som komplement till Nail Food använder jag en handkräm, och jag försöker använda en som ska vara bra för både hand och nagel just för att ge nagelbanden lite extra kärlek. Hand and Nail Treatment från Clarins är min favorit, men om man inte vill lägga ut 239 SEK på en handkräm så kan jag tipsa om en ny favorit jag har; The Body Shop Almond Hand Cream som kostar 60 SEK för 30ml (130 SEK för 100ml).

Tom Ford Black Orchid, 630 SEK – 1285 SEK
Och sist, men inte minst; Tom Ford Black Orchid som kickade ass med alla av mina andra parfymer i år. Den doftar mörkt, kryddigt och man hamnar i ett ”don’t f*ck with me b*tch”-läge. Dyr, men det räcker med en spritz fördelad på handleder och hals för att du ska dofta gott i ett par timmar!

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?