Best of beauty 2016: Smink

Best of beauty 2016: MakeupBilder: CultBeauty, Eleven, KICKSKylie Cosmetics

Best of beauty 2016: Smink

Här kommer det ni väntat på sen i måndags! Det är nu dags för del 2 i min miniserie om Best of beauty 2016! Och här är det bara smink som gäller. Mina absoluta favoriter detta år är:

Verktyg Beautyblender Original, 199 SEK
Jag använder en Beautyblender till det mesta, men jag tycker bäst om att använda den till foundation och andra liknande produkter. Den suger upp lite produkt, men man får ett väldigt fint resultat och en fin finish.

Verktyg Beautyblender Micro Mini, 199 SEK
Detta verktyg använder jag främst för concealer och corrector, man kan använda tippen på den stora Beautyblendern men jag tycker dessa är smidigare och bekvämare i storlek om man redan gjort sin ögonsminkning!

BB kräm Clinique Anti-Blemish Solutions BB Cream, Light, 295 SEK
Vill jag ha en lätt, men ändå täckande bas, så är Clinique’s Anti-Blemish Solutions BB Cream det jag använder. Jag gillade Dior’s Nude… något länge, men denna har bättre pris och täckning. Och ett plus i kanten för att den inte täpper till porer!

Foundation Urban Decay All Nighter Liquid Foundation, 1.0, 335 SEK
När det är dags för en flawless bas är det All Nighter Liquid Foundation jag använder, den och KVD Lock-It är favoriterna för året. Men jag valde UD för den känns lite lättare på huden, och även om den oxiderar lite så funkar nyansen bra för min vinterhy.

Concealer Urban Decay Naked Skin Weightless Complete Coverage Concealer, Fair Neutral, 220 SEK
Concealer är svårt, men jag valde den som jag använt mest. Detta var Urban Decays år för mig, jag har andra favoriter till exempel Maybellines Age Rewind eller varför inte NARS Radiant Creamy Concealer. Naked Skin Concealer passar bra i nyans för att ljusa upp ögonområdet och jag har en i en annan nyans som jag använder i ansiktet för att dölja ärr och blemmor.

Brynprodukt Anastasia Beverly Hills Brow Wiz, Granite, 235 SEK
En annan klassiker, som inget har lyckats ersätta i år är ABH Brow Wiz. Jag har bytt nyans på mina brynprodukter från Ebony till Granite som är en kallare nyans som passar oss med brunsvart eller svart hår. Jag gillar Brow Definer också, men Brow Wiz är lite bättre om man vill ha precision. Brow Definer passar bra när man har mindre tid för brynen…

Highlighter BECCA Shimmering Skin Perfector Pressed, Pearl, £32.00
Jag är galen i highlighters och läpprodukter, och detta är min favorit highlighter och har varit det hela året. Använd med en Sigma F35 för ett lätt glow och lite Fix+ om du vill ha en intensiv highlight.

Läpprodukt Kylie Cosmetics LipKit, Dead of Knight, $29.00
KylieLipKits var hypeade ett bra tag, och det tog också ett bra tag innan jag bestämt mig för att köpa en. När jag väl köpte en valde jag den svarta nyansen Dead of Knight och efter det köpte jag även ett par andra nyanser. KylieLipKit och KVD Everlasting Liquid Lipstick har varit mina favoriter i år, men… KylieLipKits kommer med en läppenna i samma nyans, visst 29 USD är ganska mycket pengar för vad man får speciellt när frakt och ev tull och moms tillkommer. Men jag tycker dom är värda det faktiskt.

Mascara Too Faced Better Than Sex Mascara, Black, 230 SEK
Detta var ett bra år för mascara, mest för att jag hade ett lager av Better Than Sex hemma. Andra favoriter är Marc Jacobs Velvet Noir och Dior Iconic Overcurl. Jag använder Better Than Sex med Dior’s primer under och resultatet är perfektion! Better Than Sex smular inte för mig och smetas inte ut under ögat heller, men mascara precis som allt annat när det kommer till smink handlar om personlig preferens.

Setting spray Urban Decay All Nighter Setting Spray, 245 SEK
Kände att favoriten bland setting sprays borde få vara med på denna lista, de flesta har väl provat den vid det här laget? Jag har inte hittat något annat under året som passat mig bättre än All Nighter. Sminket sitter på plats i flera timmar och man kan få en lite pudrig och kakig yta att se snäppet bättre ut!

0

2 Kommentarer

 1. 4 januari 2017 / 11:31

  Kul att läsa om dina favoriter 2016, blev nu sugen på att köpa setting sprayet från UD 🙂

  • Jenny
   Författare
   5 januari 2017 / 08:05

   Vad roligt att du tyckte det! Och setting sprayet är bra, ett annat alternativ är MAC Fix+, men tycker UD är lite bättre på att fixera sminket faktiskt ?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?