Min akne historia: 2 månader utan Litium

Min akne historia: 1½ månad utan Litium

Min acne historia: 2 månader utan Litium

I november någon gång slutade jag med Litium helt och gick över till Lamictal, först såg jag ingen förbättring trots att Litium (om jag förstått rätt) ska ha kort halveringstid och vara ute ur kroppen på bara ett par dagar. Men jag skulle tro att det tar ett tag för kroppen att komma i ordning om man säger så. Jag har valt att inte redigera bilderna på något sätt, och tagit dem i liknande ljus, bilderna är dessutom tagna med mobilen so bare with me on the quality.

1/12 2016: Här har jag varit utan Litium i ungefär 2 veckor, ingen större förändring än.

8/12: Här ser jag lite mer förändring i huden och aknen, det är mest ärr kvar och inte mycket aktiva utbrott. Jag har provat att använda Sunday Riley Artemis istället för en nattkräm och ser bra resultat, huden och de röda ärren har lugnats.

15/12: Lite mer aktiv acne på käken, men mest ärr annars.

Min akne historia: 1½ månad utan Litium

8/1 2017: Dels aktiv akne, men bara ett par stycken och samtidigt blekta ärr. Akneutbrotten har sökt sig ner på halsen och finns även på axlarna och bröstet. Men även där är det nu bara ärr.

Vilka produkter har jag använt?

Jag har ingen fast rutin utan använder det som huden tycks behöva från dag till dag, men jag har fasta typer av produkter. Skonsam rengöring, mycket fukt och exfoliering. Jag har också använt mig av specialprodukter som t ex produkter med retinol. Jag har faktiskt inte använt många produkter som är riktade till en acne prone hud. Jag upplever att de är för uttorkande och att acnen bara blir värre för att huden producerar mer olja när man strippar av all olja.

Kan tipsa om ett par produkter:
Rengöring: Elemis Nourishing Omega-Rich Cleansing Oil
Exfoliering: Paula’s Choice 2% BHA Liquid
Serum: Estée Lauder Advanced Night Repair alt Ole Henriksen Invigorating Night Treatment
Specialprodukt: Paula’s Choice CLINICAL 1% Retinol Treatment

Uppdatering: den 25/9 2017 började jag med Isotretinoin, här kan du läsa om det.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?