Andra rundan Risperdal

Psykisk ohälsa

Andra rundan Risperdal

Hej fina, hoppas ni inte har något emot att jag använder en gammal bild till inlägget; jag har nämligen fått Risperdal en gång till. Senast jag hade Risperdal fick jag otrevliga biverkningar så jag slutade tvärt med den. Men efter läkarbesöket i fredags så är den insatt igen för att det är en av de få mediciner som har verkan på mina hallucinationer.

Abilify, som jag hade, den är en bra allmänmedicin. Den kan fungera för lite olika saker, men den har även ett tak för effekten förklarade läkaren. Är man uppe i en viss dos så hjälper det inte att höja mer för att få bättre effekt. Det är inte så Abilify fungerar.

Läkaren sa också att han inte tror att det rör sig om en enskild sjukdom ang mina hallucinationer, utan att det hör till bipolariteten och de olika skoven som jag mer eller mindre alltid befinner mig i. Och därför är hallucinationerna konstanta.

Det kändes skönt att höra att han inte tror att det rör sig om en psykossjukdom; jag har nog med bipolariteten tycker jag. Och så har jag ju även andra diagnoser, så det var skönt att det inte blev/blir en till. Däremot pratade han om mina hallucinationer som “mina tankar”, och jag försökte förklara att det är så långt ifrån mina egna tankar man kan komma. Till att börja med är det flera olika röster som talar till mig, med varandra, i munnen på varandra och så vidare. Och människorna och djuren jag ser… vissa är snälla, andra elaka och skrämmande.

Jag tror att läkare O lyssnade på mig. Det är en bra läkare och tummen upp för att jag nu har fått ha samma läkare i över ett år!

Loading Likes...

1 kommentar

  1. söndag, 29 januari 2017 / 18:29

    Har själv en gammal goding, Haldol! testat zyprexa, seroquel och abilify men ingen har riktigt bitit på mina hallucinationer och psykoser. Haldol har hjälpt helt! Har dock väldigt hög dos av den, och fick biverkningen ‘haldoltramp’ kan inte vara stilla, alls. Så får medicin mot det. Akineton.

    • söndag, 29 januari 2017 / 19:58

      Haldol är nog den enda jag inte testat. Annars är ju Leponex en gammal goding också. Men Risperdal funkar, läkaren tror ju inte att det i mitt fall rör sig om en psykossjukdom så jag har rätt låg dos Ridperdal.

Kommentera