Recension: Origins GinZing Peel-Off Mask

Hej fina,
Jag har testat Origins nya mask GinZing Peel-Off Mask ett par gånger nu över ett par veckor och känner att jag har nog med information om vad den gör med min hy för att dela med mig till er om det är en hit or miss.

Jag tycker att peel-off masker är otroligt satisfying. Det är något med peel-off grejen som jag älskar, kanske är det känslan av att man förnyar huden men det är oavsett väldigt satisfying. Origins GinZing Peel-Off Mask är just det och produkten är även kopparfärgad!

Origins GinZing Peel-Off Mask

Origins GinZing Peel-Off Mask

Denna mask är till att börja med en peel-off mask, den är flytande i tuben och på ansiktet stelnar den och man kan dra av den när den stelnat. Det är en väldigt härlig känsla! Förutsatt att man inte får det i brynen eller i hårlinjen…

Det man märker direkt med denna mask, förutom den fina kopparförpackningen, är att den stinker alkohol. Alcohol denat är den andra ingrediensen på INCI listan, är du känslig bör du låta denna mask vara kvar på affären. Det riktigt svider i ögonen när man applicerar den på ansiktet, lukten försvinner successivt när masken torkar vilket är bra för jag gillar effekten masken har på min hy.

Origins GinZing Peel-Off Mask

Såhär ser masken ut när den är applicerad. Man behöver ett lite tjockare lager för att man ska kunna dra av den i ett svep, är lagret för tunt så får man sitta och plocka maskrester från ansiktet ett tag.

Men vad gör masken då? Jo, den beskrivs som ”energigivande peel-off mask som ger lyster, minskar porer och tar bort envisa döda hudceller”. Jag har svårt att relatera till ”energigivande”, vad är energi när det kommer till ens hud? Jag kan se lyster och att mina porer är mindre (de har även minskat i storlek efter att jag slutat med Litium, kolla in detta inlägg om min acne historia) och de envisa hudcellerna försvinner väl när man drar av masken.

Masken innehåller bland annat fruktsyra från citron, apelsin och äpple. Tillsammans med koffein och ginseng som ska ge energi till huden.

Huden känns, och ser, fräschare ut efter man använt masken. Är det det som menas med energigivande? För att ta av masken så står det i instruktionerna ”smile to loosen”, jag tycker inte det räcker med att le utan gör lite olika rörelser med munnen för att få något att börja dra i. Efter att masken väl är borta så känns huden fräsch och har fin lyster, jag tycker också att hudtonen är utjämnad. Huden känns också len och porerna är inte lika synliga.

INCI: Water, Alcohol Denat., Polyvinyl Alcohol, Zea Mays (Corn) Starch, Silica, Hexylene Glycol, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil*, Citrus Grandis (Grapefruit) Peel Oil*, Mentha Viridis (Spearmint) Leaf Oil*, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil*, Limonene, Linalool, Citral, Panax Ginseng (Ginseng) Root Extract, Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract, Algae Extract, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Fruit Extract, Citrus Limon (Lemon) Peel Extract, Saccharum Officinarum (Sugar Cane) Extract, Isoceteth-20, Caffeine, Xanthan Gum, Aminomethyl Propanol, Carbomer, Phenoxyethanol, Mica, Iron Oxides (Ci 77491), Titanium Dioxide (Ci 77891). *Essential Oil

 • Applicering
 • Resultat
3.6

Origins GinZing Peel-Off Mask

En energigivande peel-off mask som ger lyster, minskar porer och tar bort envisa döda hudceller.

245 SEK hos KICKS.se.

0
Följ:

2 Kommentarer

 1. 18 februari 2017 / 12:25

  Jag blir alltid lika besviken på peel-off masker. Vill ha samma effekt som peel-of stripes 🙂 Kan du rekommendera någon?

  • Jenny
   Författare
   18 februari 2017 / 12:50

   Jag har inte använt strips i större utsträckning… De jag testat har varit Bioré, som man kan köpa från eBay. Kanske är värt att prova? De gjorde då det dom skulle ☺️

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Secured By miniOrange

Söker du efter något?