Recension: Peter Thomas Roth Blemish Dots

Recension: Peter Thomas Roth Blemish Dots

Godmorgon!
Nu har jag verkligen satt Peter Thomas Roth Blemish Dots på prov tycker jag. De har fått bekämpa små finnar och större utbrott. Och faktiskt gjort ett bra jobb. Vill du veta mer, läs vidare!

Recension: Peter Thomas Roth Blemish Dots

Peter Thomas Roth Blemish Dots

Blemish Clear Invisible Dots är små, genomskinliga plåster som hjälper till att läka ut och dölja finnar. De kommer i små kuvert och finns i två storlekar. De olika storlekarna täcker utbrottet och innehåller 0,5% salicylsyra som arbetar över natten och dagen. Även Tea Tree olja och hyaluronsyra finns bland ingredienserna och Tea Tree olja är en naturlig ingrediens som rengör och fräschar upp huden och motverkar spridning av acnebakterier. Hyaluronsyra återfuktar huden för att se till att huden inte torkas ut. Förpackningen innehåller sex kuvert med 12 stycken Blemish Clear Invisble Dots på varje ark.

Innan man applicerar en Blemish Dot så rengör man huden där plåstret ska appliceras, väljer sen ett plåster i lämplig storlek och applicerar. Låt sitta på i minst 8 timmar för att läka ut finnen. När man tar bort plåstret rengör man huden efteråt och sen kan man applicera ett plåster till om man vill.

Recension: Peter Thomas Roth Blemish Dots

Vad tycker jag då?

Jo, jag tycker faktiskt att de har hjälpt att läka ut acne utbrott, från små till större finnar. Jag har främst använt dem över natten och på morgonen har jag sett en liten skillnad. Till exempel på en lite större innebrännare så lugnades det röda och onda och finnen läkte ut efter två plåster till.
Jag tycker också om att de inte är helt glansiga utan lite matta, då syns de inte lika mycket när/om man behöver gå ut och göra ett ärende med ett plåster i ansiktet. Jag tycker också om att det är en punktbehandling som innehåller både Tea Tree olja och hyaluronsyra, de fungerar väldigt bra tillsammans och huden runtomkring blir inte röd eller irriterad av Tea Tree oljan.

Det jag har svårt med är att få loss plåstren från arken, jag trodde att mina naglar skulle vara till hjälp men det är dom inte riktigt. Plåstret får en liten vikt kant där jag försökt få loss det från arket, vilket gör att plåstret syns lite mer och har lätt för att lossna i den kanten.

Skulle jag köpa PTR Blemish Dots igen?
Ja, det skulle jag göra. De fungerar bra, man får inte stora resultat över natten; men använd ett plåster per natt i 2 – 3 nätter så kommer du se resultat och finnen läker ut snabbare, tänk på att jag främst testat på lite större utbrott. Små finnar och plitor läker säkert ut snabbare.

INCI: Acrylates Copolymer, Alcohol Denat., Butylene Glycol, Epilobium Angustifolium Flower/Leaf/Stem Extract, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Phenoxyethanol, Phytosphingosine, Polysorbate 80, Pvp, Sodium Hyaluronate, Sodium Metabisulfite, Vinyl Caprolactam/Vp/Dimethylaminoethyl Methacrylate Copolymer, Vitis Vinifera (Grape) Seed Extract, Volcanic Ash, Water.

  • Applicering
  • Resultat
4.5

Peter Thomas Roth Blemish Dots

Peter Thomas Roth Blemish Dots är en punktbehandling för acne i form av små genomskinliga plåster, innehåller salicylsyra, tea tree olja och hyaluronsyra.

Peter Thomas Roth Blemish Dots finns att köpa på bl a. Skincity.se, och kostar där 319 SEK för 6 kuvert med 12 plåster på varje ark.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?