Essie Gel Couture: Take Me to Thread

Essie Gel Couture: Take Me to ThreadEssie Gel Couture: Take Me to Thread

Förra året släppte Essie en serie nagellack, eller mer ett system; Gel Couture. Och jag har äntligen testat det! Jag köpte två nyanser av Gel Couture lacken och Take Me to Thread påminde om ett annat Essie lack som jag vill testa så valet föll på denna när jag skulle lacka.

Systemet fungerar som så att man har ett färglack och ett topplack, baslack behövs inte vad jag förstår. Essie har släppt 48 nyanser, men alla är inte tillgängliga här i Sverige. Just nu finns det 30st nyanser tillgängliga hos KICKS till exempel. Take Me to Thread är en taupe nyans, grålila med lite brunt tycker jag. Det är precis min färg, om man räknar bort svart, och det var lätt att lacka med.

Flaskan är skruvad och jag gillar’t! Det gör den lätt att greppa och öppna och borsten är rundad och lite större och gör det lätt att få till en fin kant vid nagelbanden. Själva lacket upplevde jag som rinnigt men det var lätt att lacka med ändå. Topplacket är lite tjockare och ger en fin glossig yta till nageln. Manikyren ska hålla upp till 12 dagar om man lackar om med topplacket varannan dag.

Essie Gel Couture: Take Me to Thread

Jag lackade naglarna med ett lager färg och gick sen in med ett lager till och sen topplack; nu när jag ser bilderna jag tagit så ser jag att jag hade kunnat lacka med ett lager färg till för det är lite transparent på sina ställen. Men ur jämförelsesynpunkt så kanske det är bättre att jag inte lackade 3 lager färg?

Topplacket tog lite tid på sig att torka, men det var jämförbart med Essie Gel Setter som är det topplack jag normalt använder.

Essie Gel Couture: Take Me to ThreadSöndag, 29/1: Andra lagret topplack

Essie Gel Couture: Take Me to ThreadTisdag 31/1: Tredje lagret topplack

Lacket höll sig snyggt i nästan 10 dagar, sen chippades det lite på ett par naglar. Jag är imponerad! Nu önskar jag att de släpper ett svart lack, då blir jag nöjd!

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?