Min acne historia: 3 veckor med Litium

Acne

Godmorgon,
Så, jag fick bita i det sura äpplet och börja med Litium igen. Och i det här inlägget tänkte jag bara kort berätta hur de första veckorna varit. Och har jag märkt någon förändring i huden, är acnen tillbaka?

Min acne historia: 3 veckor med Litium

Min acne historia: 3 veckor med Litium

Den 18/2 började jag med Litium igen efter att ha tagit Lamictal i 2 – 3 månader. Lamictal fungerade inte för mig, men var väldigt “skonsam“. Jag upplevde inga biverkningar men som sagt så fungerade den inte för mig så jag märkte ingen effekt heller. Så jag fick då börja med Litium igen, trots biverkningarna den ger; darriga händer och, om jag har otur, acne.

Planen är att jag ska ha lägsta möjliga effektiva dos, med Litium får man justera mängden tabletter efter koncentrationen i blodet och mitt senaste blodprov visade att min koncentration var 0,3. Då tog jag 1+0+1 tabletter per dag, och nu tar jag 1+0+2 för att komma upp i effektiv dos.

Förra gången valde jag att avsluta behandlingen med Litium på grund av acne som jag fick som biverkning. När jag sen slutade med Litium så försvann mycket av acnen, och än så länge har jag inte märkt av någon förändring i huden. Jag har en och annan finne på käken, men det hade jag innan jag började med Litium också.

Jag är lite orolig för att jag ska få sådär illa acne igen, men planen i det fallet är att jag ska gå till hudläkaren och/eller försöka motarbeta acnen med hudvård.

Loading Likes...

Kommentera