Min akne historia: 3 veckor med Litium

Godmorgon,
Så, jag fick bita i det sura äpplet och börja med Litium igen. Och i det här inlägget tänkte jag bara kort berätta hur de första veckorna varit. Och har jag märkt någon förändring i huden, är aknen tillbaka?

Min akne historia: 3 veckor med Litium

Min acne historia: 3 veckor med Litium

Den 18/2 började jag med Litium igen efter att ha tagit Lamictal i 2 – 3 månader. Lamictal fungerade inte för mig, men var väldigt ”skonsam”. Jag upplevde inga biverkningar men som sagt så fungerade den inte för mig så jag märkte ingen effekt heller. Så jag fick då börja med Litium igen, trots biverkningarna den ger; darriga händer och, om jag har otur, acne.

Planen är att jag ska ha lägsta möjliga effektiva dos, med Litium får man justera mängden tabletter efter koncentrationen i blodet och mitt senaste blodprov visade att min koncentration var 0,3. Då tog jag 1+0+1 tabletter per dag, och nu tar jag 1+0+2 för att komma upp i effektiv dos.

Förra gången valde jag att avsluta behandlingen med Litium på grund av akne som jag fick som biverkning. När jag sen slutade med Litium så försvann mycket av aknen, och än så länge har jag inte märkt av någon förändring i huden. Jag har en och annan finne på käken, men det hade jag innan jag började med Litium också.

Jag är lite orolig för att jag ska få sådär illa akne igen, men planen i det fallet är att jag ska gå till hudläkaren och/eller försöka motarbeta aknen med hudvård.

Uppdatering: den 25/9 2017 började jag med Isotretinoin, här kan du läsa om det.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?