Min akne historia: nu börjar det…

Godmorgon,
Jag berättade tidigare att jag fick börja med Litium igen, och jag var och tog blodprov tisdagen efter jag postade det inlägget. Blodprovet visade att koncentrationen var låg så det var dags för doshöjning. Och som ett brev på posten kom acnen, min hy var okej-ish utan Litium men det var inte värt de psykiska effekterna att inte ta Litium.

Min akne historia: nu börjar det...

Min akne historia: nu börjar det...

Min akne historia: nu börjar det...Bilder tagna 24/3 2017

Jo, okej, det är mestadels ärr från tidigare akne. Men även aktiva whiteheads och ett par stycken under huden som gör ont. Så jag bestämde mig för att jag skulle kontakta hudläkaren, får då reda på att han inte har en mottagning i Falkenberg längre så jag fick söka upp alternativ.

Så jag har, förra veckan, varit i kontakt med Hudmottagningen i Varberg, fick prata med en trevlig sköterska och jag berättade att jag har acne, vad jag provat (Tetralysal, Lymecycline, Acnatac, Epiduo, Dalacin) och att jag tagit flera kurer antibiotika utan resultat. Jag har också provat receptfria alternativ såsom Basiron. Kvinnan i andra änden av luren var trevlig och sa att ”det är nog bara Isotretinoin kvar att prova då, men du behöver en remiss för att få komma till oss”.

Jag blev lite nervös, för min acne är ju inte riktigt vad den varit om man säger så, men jag känner att i takt med att jag trappar upp Litiumet så kommer acnen komma tillbaka. Men i alla fall, jag sa till henne att min acne just nu är mild och väntade mig ett svar i stil med ”då får du återkomma när den blossat upp”, men istället fick jag svaret ”du kan ta med bilder på hur det sett ut”.

Min akne historia: nu börjar det...Bild tagen 26/3 2017

Jag har fått lite pepp och stöd i en Facebook grupp, där en tjej som just nu tar Isotretinoin sa att även om det inte är så illa med acnen just nu så har man bilder på hur det kan vara och man har fortfarande acne trots att man provat antibiotika och salvor.

Jag är försiktigt optimistisk till att Isotretinoin kan vara något för mig, och att det är det jag får när jag väl får komma till Hudmottagningen och inte antibiotika, igen.

Uppdatering: den 25/9 2017 började jag med Isotretinoin, här kan du läsa om det.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?