Jenny testar: Tarte Shape Tape Concealer

Godmorgon,
Tarte Shape Tape Contour Concealer har varit på tapeten ett tag, alla beauty gurus har pratat om den. Jag har köpt den och testat den ett par veckor och tänkte dela med mig av vad jag tycker om den. Är den bra, är den dålig? We’ll see.

Jenny testar: Tarte Shape Tape Concealer

Tarte Shape Tape Contour Concealer

Shape Tape beskrivs såhär på Tarte.com: ”A vegan friendly, creamy concealer for radiant coverage and contouring.”. Om jag förstått det rätt så är Tarte’s produkter cruelty free, men företaget som äger Tarte, Kose, är inte cruelty free. Shape Tape kommer i 14 nyanser och kan användas som en vanlig concealer eller för contour/highlight.

Tuben innehåller 10ml, jag kommer jämföra den med mina två andra favoriter när det kommer till concealer; NARS Radiant Creamy Concealer och Urban Decay Naked Skin. NARS innehåller 6ml och Urban Decay 5ml. Tarte kostar 240 SEK (Tarte.com, handlar man från Tarte.com så är ”duties & VAT” inräknat i priset, alltså tull och moms) medan UD kostar 225 SEK (KICKS.se) och NARS 276 SEK (FeelUnique.com).

Jenny testar: Tarte Shape Tape Concealer
Jenny testar: Tarte Shape Tape Concealer

Shape Tape har i överlag en lite större förpackning, och det krävs för att få plats med den stora doe-foot applikatorn som concealern kommer med. Jag gillar applikatorn, det går fort att applicera concealern. Jag använder sen en fuktad Beautyblender för att blenda ut concealern och det funkar perfekt.

Shape Tape ska ha lång hållbarhet, vara återfuktande och ska ge en naturlig täckning med lyster.  Jag tycker att den sitter där den ska och den har bra hållbarhet, jag upplever den inte uttorkande fast den har så mycket täckning och finishen lutar åt det matta hållet.

På det stora hela är det en bra concealer med en full täckning men ändå med en lätt formula. Nyansen jag har (Fair Neutral) fungerar under ögonen och för att dölja blemmor på min bleka hy. Men jag tror den kommer vara för ljus i sommar när jag oftast får lite färg av solen.

Jenny testar: Tarte Shape Tape Concealer

NARS Radiant Creamy Concealer, Chantilly / Tarte Shape Tape Contour Concealer, Fair Neutral / Urban Decay Naked Skin, Fair Neutral

Jenny testar: Tarte Shape Tape Concealer

NARS Radiant Creamy Concealer, Chantilly / Tarte Shape Tape Contour Concealer, Fair Neutral / Urban Decay Naked Skin, Fair Neutral

NARS RCC kan upplevas lite uttorkande, den är krämig och har bra täckning medan UD NS är lätt och jag tycker UD känns lite mer vattning vid applikation än vad NARS gör, den blandas ihop med huden väldigt fint och ger en bra täckning. Tarte har som sagt full täckning och en lätt formula, den är mer lik UD NS än NARS RCC, fast UD NS är mer flytande än vad Tarte är.

Kort och gott: jag var lite skeptisk till Tarte Shape Tape först, jag fick den inte riktigt att funka för mig. Men efter lite mer testande och med att blenda ut med en Beautyblender istället för fingrar så funkar den bra. Tänk på att Shape Tape torkar fort så man behöver arbeta snabbt. Min favorit är fortfarande UD NS dock…

 • 5.9/10
  Applicering - 5.9/10
 • 4.9/10
  Konsistens - 4.9/10
 • 6.6/10
  Nyansutbud - 6.6/10
 • 4.1/10
  Pris - 4.1/10
 • 6.8/10
  Täckning - 6.8/10
5.7/10

Tarte Shape Tape Concealer

Tarte Shape Tape Concealer är cruelty-free och vegansk, finns att köpa på Tarte.com och kostar 260 SEK.

0

8 Kommentarer

 1. 4 april 2017 / 18:14

  Så bra recension, älskar att du jämför produkten med andra produkter!

  • Jenny
   Författare
   4 april 2017 / 19:30

   Vad kul att du tyckte om den! 🙂

 2. cocopoppp
  24 juni 2017 / 18:31

  vart köpte du den från??

  • Jenny
   Författare
   26 juni 2017 / 16:05

   Tarte’s egna hemsida 🙂

 3. Linnéa
  7 februari 2018 / 19:17

  Hur mycket kostade tull? De vill säga om de var någon 🙂

  • Jenny
   Författare
   7 februari 2018 / 19:50

   Om man köper Shape Tape från tarte.com så är ”duties & VAT” inkluderat i priset ?

 4. Caroline Pettersson
  13 oktober 2018 / 21:28

  Tillkommer det extra avgifter från Postnord om man handlar från startar hemsida? Eller slapp du ”importdeklarationsavgiften”? Tacksam för svar!

  • Jenny
   Författare
   14 oktober 2018 / 11:12

   När man handlar från Tarte.com så betalar man moms och tull vid köpet så det tillkommer inga extra avgifter 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?