Min akne historia: Remiss till Hudmottagning

God eftermiddag,
Haft en bra dag än så länge? Det har jag haft, fast jag lever ännu på gårdagen. Jag var på Vårdcentralen för att förhoppningsvis få en remiss till Hudmottagningen i Varberg.

Min akne historia: Remiss till Hudmottagning

Min acne historia: Remiss till Hudmottagning

Igår, fredag den 7/4, var jag på Vårdcentralen. Jag hade bokat tid för att diskutera om en remiss till Hudmottagningen är aktuell. Jag hade stressat upp mig för det här besöket något så förbannat, för att för en gångs skull ser min hy bättre ut än vad den gjort på månader. Självklart just nu när jag ska till VC och hoppas på att få en remiss.

Jag var rädd att jag inte skulle få en remiss för att min hy såg för bra ut. Men jag fick träffa en väldigt bra läkare, han var rolig, lite smått svamlig och det bästa… han tog mig på allvar. Jag hade min boendestödjare T med mig som stöd, och hon hade fått en lapp med saker jag var rädd att jag skulle glömma. Men jag glömde ingenting och hade svar på alla läkarens frågor.

Han försökte med att få det till att min acne beror på att jag är överviktig, han hade en förklaring som boendestödjare T tog till sig för hon tyckte det lät intressant – jag tyckte det lät som bullshit. Jag hade acne innan jag kom upp i denna vikten och acne ligger i mina gener. Men i alla fall.

Vi pratade ett tag, och vi kom fram till att jag testat i princip allt; antibiotika och diverse salvor. Det fanns en salva jag inte testat och den fick jag ett recept på, men bäst av allt – jag fick också remissen till Hudmottagningen!

Jag gick därifrån och kände mig väldigt glad, inte bara hade jag fått remissen till Hudmottagningen i Varberg men jag hade också fått träffa en BRA läkare. Vet ni hur sällan det händer?

Nu är det bara att vänta på kallelsen till Hudmottagningen, läkaren visste inte hur snabba dom är men när jag skickade en egenremiss så fick jag svaret att det går fortare om jag går via Vårdcentralen.

Uppdatering: den 25/9 2017 började jag med Isotretinoin, här kan du läsa om det.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?